Софиянци излизат на протест срещу „Топлофикация“

Елица Мартинова 04 февруари 2013 в 14:08 2337 7

Високи януарски сметки за парно. Снимка: БГНЕС
Високи януарски сметки за парно. Снимка: БГНЕС

Столичаните, разгневени от сметките за парно, ще излязат на национален протест срещу „Топлофикация“. Демонстрацията ще се проведе на 10 февруари, неделя, пред сградата на енергийното министерство в София.

Това обявиха на пресконференция в понеделник гражданите, които в знак на протест изгориха декемврийските си сметки за парно пред сградата на Столична община.

Те бяха категорични, че ще са безкомпромисни към „манипулациите, с които „Топлофикация“ мами българските потребители".

По думите им с лъжите си дружеството насажда напрежение и омраза между хората.

„От „Топлофикация“ упражняват военния принцип „Разделяй и владей“. Те казват: Вашият съсед краде, затова имате висока сметка за парно. С това те настройват българите едни срещу други“, категорични са инициаторите на протеста.

Те призоваха българските граждани да бойкотират сметките за парно, защото са прекомерно завишени.

„Обръщаме се към българските граждани: Спрете да плащате сметки на „Топлофикация“ до изравнителните такива. Спрете!“, призоваха организаторите на демонстрацията. Според тях това е в състояние да „пресече порочните практики“ на предприятието.

„Преди години осъдих „Топлофикация“. Считам за свой дълг този опит, който съм натрупал в доказване на несъстоятелността за сметките, начините на отчитане, структуриране, изпращането на информация, да стане достояние на всички хора. Те да разберат, че са мамени и тяхната сметка е плод на организирана престъпна група, която се опитва да им наложи нещо, което те не са нито консумирали, нито използвали“, закани се гражданинът Митко Грозев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews