Фандъкова чака не само отчет, но и промени от "Топлофикация"

30 януари 2013 в 14:43 1934 4

Йорданка Фандъкова, кмет на София Снимка: БГНЕС
Йорданка Фандъкова, кмет на София Снимка: БГНЕС

Резултати от проверките на сметките на „Топлофикация-София” ще бъдат представени утре, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тя разпореди в началото на месеца проверка на надутите сметки за парно за декември. "Топлофикация-София" се презастрахова и предупреди за увеличение на сметките с 21% спрямо декември 2011 г. Много хора обаче получиха сметки с 50% и дори 100% увеличение.

По предварителни данни "Топлофикация" е установила грешка само в един блок в "Младост 3", за който се вдигна много шум в медиите. От дружеството обвиниха топлинния счетоводител за грешките.

“Аз лично очаквам - да се предложат и варианти за промени в договорите между „Топлофикация” и топлинните счетоводители. Бих искала, след като се дават около 6 милиона лева годишно на топлинните счетоводители, те да имат отговорност пред клиентите да дават яснота по това, как се изчисляват сметките.

За мен е особено недопустимо самите прогнозни сметки да не са известни на клиентите. Това означава, че някой решава вместо мен, колко аз ще потребявам през следващия месец, и след това “Топлофикация” трябва да обяснява, защо сметката е такава. Изобщо - има какво да се желае в координацията между „Топлофикация” и топлинните счетоводства”, коментира днес Фандъкова. 

Тя очаква от ръководството на общинското дружество “Топлофикация-София”да получи мерки, конкретни предложения, а не само резултата от проверките. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!