София на път да се откаже от топлинните счетоводители

Последна промяна на 24 януари 2013 в 16:14 1807 4

Парното. Снимка : БГНЕС
Парното. Снимка : БГНЕС

С темата за високите сметки за парно, които получиха софиянци в началото на тази година, започна първото за годината заседание на Столичния общински съвет.

От групата на БСП обявиха, че ще инициират промени в Закона за енергетиката, сред които ще бъде отпадането на топлинните счетоводители.

В началото на месеца кметът на София Йорданка Фандъкова разпореди проверка на всички сметки за парно за декември 2012 г., които са увеличени с повече от 21% спрямо сметките за декември 2011 г.

Общинското дружество "Топлофикация-София" пък прехвърли топката на топлинните счетоводители да проверят сметките и обяви, че за грешките са виновни те.

Настоявам за ежемесечно отчитане на парното дори това да означава отказ от топлинните счетоводители.

Общинските съветници от ГЕРБ попитаха лидера на групата на БСП Жельо Бойчев дали с премахването на топлинните счетоводители няма да се увеличи монопола на "Топлофикация", на което той отговори: „Е, повече от това как да засилим монопола на „Топлофикация"?

От БСП поискаха финансова ревизия на общинското дружество, но Фандъкова им напомни, че тя е обявила, че ще има такава още в края на миналата година.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.01 2013 в 23:15

Преди може би две години по телевизията показаха една жена която повдигна въпроса за това колко киловата са нужни за загряване на един кубик вода.Показа една сметка от преди 2000 ната година и една сметка от 2008 година , оказа се ,че киловатите за загряване на едно и също количество вода са скочили над 4 пъти, не става ясно защо.Въпрос- нима физичните закони с течение на времето се променят?

24.01 2013 в 21:14

Какъвто въпросът, такъв и отговора! Все едно има две Топлофикации!
Стефане, ти си глупак!

24.01 2013 в 18:50

Скоро чух по радиото статистика за заплатите в държавата.
Значи, от най-високите са на банковите чиновници, много са големи, те са на второ място. А на първо са на чиновниците в топлинното счетоводство.
Макар че когато Иван Костов измисли това извращение и разправяше че така сметките щели да намалеят, целия народ казваше че ще се увеличат от вкарването на още едни тунеядци - рекетьори в схемата.

24.01 2013 в 16:27

добро намерение в правилната посока.Разкарвате ненужните топлинни счетоводители.После топломери и хоризонтален щтранг и топлофикация няма да има проблеми със събираемостта.Но дано не остане само намерение.Требва да е ясно че по сегашния начин това нещо няма как да продължи да съществува.