София на път да се откаже от топлинните счетоводители

Нели Чолашка 24 януари 2013 в 16:14 2434 4

Парното. Снимка : БГНЕС
Парното. Снимка : БГНЕС

С темата за високите сметки за парно, които получиха софиянци в началото на тази година, започна първото за годината заседание на Столичния общински съвет.

От групата на БСП обявиха, че ще инициират промени в Закона за енергетиката, сред които ще бъде отпадането на топлинните счетоводители.

В началото на месеца кметът на София Йорданка Фандъкова разпореди проверка на всички сметки за парно за декември 2012 г., които са увеличени с повече от 21% спрямо сметките за декември 2011 г.

Общинското дружество "Топлофикация-София" пък прехвърли топката на топлинните счетоводители да проверят сметките и обяви, че за грешките са виновни те.

Настоявам за ежемесечно отчитане на парното дори това да означава отказ от топлинните счетоводители.

Общинските съветници от ГЕРБ попитаха лидера на групата на БСП Жельо Бойчев дали с премахването на топлинните счетоводители няма да се увеличи монопола на "Топлофикация", на което той отговори: „Е, повече от това как да засилим монопола на „Топлофикация"?

От БСП поискаха финансова ревизия на общинското дружество, но Фандъкова им напомни, че тя е обявила, че ще има такава още в края на миналата година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови