SMS до депутати: Колеги, епикризата на Волен е готова. Имаме проблем

05 юли 2013 в 14:53 16325 8

SMS бомбардировка от името на Михаил МИков
SMS бомбардировка от името на Михаил МИков

„Административно съобщение: Днес тоалетните на НС няма да работят. Моля, използвайте химическите до Александър Невски. Благодаря за вниманието.”

С такъв смс бяха сюрпризирани днес журналисти и депутати в парламента. Серията от кратки съобщения, която последва първото, са с обръщение "колеги", а като подател е посочено името на председателя на парламента Михаил Миков.

Ето хроника на смс-бомбардировката:

„Колеги, менюто в стола на парламента днес е – домати, домати, домати. За да ги получите, излезте пред парадния вход за 5 минути.”

„Колеги, достигнахме 100% от наличния ни кредит на доверие. За да продължим напред, подаваме оставка или подаваме оставка.”

„Колеги, палавите снимки на Мая, за които писа pernik1.com, ще се показват само срещу декларация за подкрепа при следващия вот на доверие.”

„Внимание! Има пробив в мобилната сигурност на НС! За да защитите телефона си от атаки, вдигнете го високо над главата си за 30 секунди с екрана надолу.”

„Колеги, Делян каза, че идва в парламента – освободете две широки места на първия ред. Благодаря.”

„Колеги, епикризата на Волен е готова. Имаме проблем.”

„Колеги, Бойко каза, че полива картофите, разхвърля блокадата пред дома си и идва. Сега ли гласуваме оставката или в понеделник на извънредно заседание?”

„Колеги, според НЦИОМ времето ни в този парламент изтича. Заплащаме с ½ от нашия политически рейтинг за всеки изминал ден или подаваме оставка сега.”

„Колеги, не мога повече, ние с Мая си тръгваме! Разпускам заседанието :)”

„Господа и дами от медиите, пожелаваме оставка на депутатите, а на вас лека работа. Очаквайте още от нас.”

Пробив в мобилната сигурност, както е посочено в едно от „посланията”, може да бъде постигнат през ботове в интернет (компютърна програма, която използва мрежови услуги – бел. ред.), които изпращат съобщения до смартфони, свързани с интернет. Програмите използват уязвимост в операционните системи на мобилните устройства.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!