Служебното МВР намалило жертвите на пътя и ликвидирало 5000 пожара

28 май 2013 в 11:41 1393 1

Петя Първанова наследи министерския пост от Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС
Петя Първанова наследи министерския пост от Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС

Намаляване броя на жертвите на пътя в сравнение с 2012 година, ликвидиране на 5088 пожара и организиране на 3341 спасителни дейности - това са част от нещата, свършени от служебния министър на вътрешните работи. 

От МВР разпространиха резюме на отчета на ведомството в мандата на министър Петя Първанова. 

"В областта на безопасността на движението по пътищата цялостната дейност на полицията бе насочена към намаляване на броя на загиналите и ранените при пътнотранспортни произшествия. За периода 13 март – 13 май при пътни инциденти са загинали с 18 човека по-малко в сравнение с 2012 г., с 23-ма по-малко спрямо 2011, с 37 по-малко спрямо 2010 и с 59 по-малко в сравнение с 2009 г.", е записано в доклада на служебния вътрешен министър.

В отчета на ведомството става ясно, че за пресичане на битовата престъпност са проведени повече от 50 специализирани акции. Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане от природните бедствия е разпределила над 6 400 000 лева в Габрово, Трявна, Неделино, Слънчев бряг, Перник.

"В резултат от създадената организация денят за размисъл и самият изборен ден преминаха без инциденти и сериозни нарушения на обществения ред. По различните информационни канали, включително откритата в МВР денонощна линия за подаване на сигнали за нарушения, възпрепятстващи нормалното протичане на изборния процес, постъпиха общо 654 сигнала за нарушения и искания за оказване на съдействие от МВР на РИК/СИК. От тях 347 бяха свързани с престъпления против политическите права на гражданите. По всички сигнали бяха предприети незабавни действия съвместно с прокуратурата", е записано в доклада.

За охраната на изборния ден и при транспортирането на изборните книжа са  ангажирани повече от 14 500 служители. За избягване на конфликт на интереси е извършена ротация на повече от 3 300 полицая.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови