Шефът на РИОСВ Бургас заснет в джип на фирмата зад "Дюнигейт"

15 януари 2013 в 10:15 4082 4

Видеозапис уличи шефа на бургаската екоинспекция (РИОСВ-Бургас) Бойчо Георгиев в конфликт на интереси при скандалната сделка със застрояването на имот върху дюни край Несебър.

Георгиев, който  даде зелена светлина на фирма "СЛЕ груп" за строителството върху несебърските дюни, е заснет в черен джип Ауди Q7 на собствениците на "СЛЕ Груп", съобщава сайтът "Биволъ". На записа се вижда как Георгиев слиза от джипа пред дома си в Бургас, където са паркирани служебният му Форд и Ауди S8, което той ползва.

По информация на "Биволъ", записът е правен в следобедните часове на 08.12.2012 г. - десетина дни преди Георгиев да подпише решението в полза на "СЛЕ груп", узаконяващо строителството върху несебърските дюни.

Джипът с транзитен номер 653H036 се ползва от собствениците на "СЛЕ Груп". Той е лизингов и номерът му е издаден на 04.12.2012 г., но е сменен веднага, след като избухна скандалът в първия работен ден на Новата година - 02.01.2013 г. Официално номерът се води на голяма лизингова автокъща в София.

В интервю за БНТ, дадено на 08.01.2013 г., Бойчо Георгиев официално отрече, че познава някой от "СЛЕ Груп". "Тези хора не ги познавам, никога през живота си не съм ги познавал, нито са идвали да разговарят с мен, нито съм ги виждал точно кои са", кълне се Георгиев пред камерата. Видеото доказва обаче, че той не казва истината.

Шефът на РИОСВ Бургас беше нарочен за уволнение от премиера, след като стана ясно, че е потвърдил липсата на необходимост от екооценка за строеж на дюните в Несебър, попадащи в зона от Натура 2000. С това той го разреши и направи възможно издаването на строителното разрешение. Теренът е собственост на СЛЕ Груп, чиито управители имат обща фирма с кумеца на Цветан Цветанов. Министър Нона Караджова обаче лично защити подчинения си и уволнението му вече не е на дневен ред. Бойчо Георгиев е активен партиен кадър и настоящ общински съветник на ГЕРБ в Бургас.

Подписът на Бойчо Георгиев е сложен и под екоразрешение за строежа на плаж в Иракли, който предизвика природозащитен протест вчера, по време на който министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова обяви, че спира градежа заради нарушения.

Според публикацията на "Биволъ", за да няма въпроси как чиновник на заплата се е сдобил с такава луксозна кола, "Aуди"-то на Бойчо Георгиев с номер А 1161 МА се води на фирма на фирма "Виг Трейд" ЕООД, с Булстат 147096115. Зад него се вижда служебният "Форд" с номер А 4848 КР.

Ако записът се окаже автентичен, то това разкрива добре организирана и прикрита корупционна схема зад "Дюнигейт", с участието на държавни служители.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    За и против Гей парада