Съдът решава окончателно да освободи ли вандалите, потрошили БФС

12 юли 2013 в 07:59 2657 4

Погромът над сградата на БФС. Снимка: Булфото
Погромът над сградата на БФС. Снимка: Булфото

Софийски градски съд (СГС) ще гледа мерките за неотклонение на седем фенове на ЦСКА, които изпочупиха централата на Българския футболен съюз (БФС).

Районният съд освободи и седмината задържани за погрома на сградата. Сред задържаните е Росен Петров-Животното, който беше подсъдим за разпространение на наркотици. 

Петров заедно с Любослав Марков беше пуснат от Районния съд под домашен арест. Двамата са обвинени за хулиганство. Росен Петров има обвинение и за опит за палеж. С парична гаранция от по 600 лв. съдът пусна на свобода излязоха и Венета Серафимова, Александър Георгиев и Борис Костадинов, които също са обвинени за хулиганство. От тях Венета Серафимова има и обвинение за опит за палеж.

Ясен Петров, който е непълнолетен, се прибра с мярка „под родителски надзор”, като предаден срещу подписка на майка си Владимира Вълчева.

На Михаил Василев не беше наложена мярка, поради липса на доказателства за това, че е извършил деянията, в които е обвинен.

Ултраси от агитката на ЦСКА нападнаха сградата на улица “Иван Асен II” 26 в София малко след 12 ч. на 29 юни. С павета от улицата футболните фенове изпочупиха стъклата до третия етаж на сградата, хвърляха димки във фоайето. Феновете направиха и опит за подпалят сградата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!