Фенове на ЦСКА пребиха журналист

Кирил Хараланов 07 юли 2013 в 19:39 4020 7

Феновете на ЦСКА освиркаха “Титан”. Снимка: Булфото
Феновете на ЦСКА освиркаха “Титан”. Снимка: Булфото

Около 400 фенове на ЦСКА се събраха на протест пред стадион "Българска Армия". Те протестират срещу досегашните управници от фирма "Титан". Феновете потеглиха на шествие от "Армията" през Борисовата градина.

Между Орлов мост и сградата на Народното събрание привърженик на ЦСКА счупи носа на фоторепортера на вестник "Стандарт" Антон Чалъков. 

Чалъков беше отведен с линейка до Пирогов, където медиците му оказаха първа помощ. 

Феновете преминаха последователно край Народното събрание, президентството и Министерски съвет. Накрая те стигнаха и до кръстовището на метростанция „Сердика".

Минавайки покрай сградата на Министерски съвет, запалянковците скандираха нецензурни думи към бившия премиер Бойко Борисов.

Пред сградата на парламента последва сбиване между един от феновете на ЦСКА и един от събиращите подписи в подписката за нов изборен кодекс. Спречкването стана, след като поддръжникът на ЦСКА ритна масичката, на която се събираха подписи. До намеса на полицията обаче не се стигна.

При повторното минаване през Орлов мост феновете на ЦСКА се срещнаха със солиден кордон полицаи, който не позволи на запалянковците да отидат при сградата на БФС, която те потрошиха миналата седмица.

Накрая привържениците стигнаха до стадион „Българска армия" и групата фенове започна да се разотива.

Протестът завърши с няколко хвърлени бомбички.

8 души са отведени в Първо РУП за установяване на самоличността. Един от тях е пълнолетен, а останалите – непълнолетни, обясниха от полицията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки