Съдът пак не взе решение за екстрадирането на Брендо в Румъния

26 април 2013 в 11:49 1298 0

Евелин Банев-Брендо. Снимка: БГНЕС
Евелин Банев-Брендо. Снимка: БГНЕС

За пореден път Софийският градски съд (СГС) не се произнесе по искането на румънските власти да им бъде предаден Евелин Банев-Брендо по разследване за разпространение на наркотици. Съдът ще заседава по казуса отново в края на юни, съобщи БНР.

Румъния и Италия имат още време да се споразумеят коя държава точно да съди Брендо за наркотрафик. Той е част от подсъдимите по мегаделото "Кокаинови крале", което се води в Милано. Междувременно пък Румъния иска да им бъде предаден във връзка с разследване отново за наркотрафик.

Българският съд на няколко пъти даде знак, че очаква двете държави да се споразумеят и до днес няма отговор от румънските власти въз основа на какви подозрения иска да им бъде предаден Брендо. В същото време пък Италия твърди, че до края на процеса не е уместно той да пътува до България. Има и финансов спор кой да поеме разходите по трансфера.

Днес бе потвърдена една информация, която неофициално се коментираше преди това, че самият Банев категорично отказва да идва за гледането на мярка по предаването му на Румъния. Така съдът нямаше никаква друга възможност, освен да отложи делото за края на юни Тогава ще очаква и делото в Италия да е приключило и Румъния да е изяснила защо точно иска Евелин Банев да й бъде предаден.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови