Зам. главният прокурор: Ще заловим похитителите на Лара

Последна промяна на 22 април 2013 в 13:23 993 3

Ася Петрова Снимка: БГНЕС
Ася Петрова Снимка: БГНЕС

Имаме очакване да задържим извършителите на отвличането на дъщерята на Евелин Банев – Брендо, заяви зам.-главният прокурор Ася Петрова.

10-годишната Лара Банева бе отвлечена на 5 март и освободена на 21 април. По неофициална информация, цитирана от БНР, родителите са платили половин милион откуп за дъщеря си.

Смята се, че отвличането е било извършено с цел Брендо да не свидетелства пред съда по делото "Кокаиновите крале" в Италия.

Самият той е бил разпитан по време на разследването за отвличането на Лара, но не дал информация, която да помогне за откриването ù, посочи прокурор Петрова.

"Вече има водеща версия за отвличането. Събраните доказателства довеждат до това, че престъплението не е извършено от едно лице", каза Петрова.

Тя не потвърди, нито отрече информацията, че за Лара е бил даден откуп от половин милион евро. Цялата информация около отвличането е следствена тайна, обясни прокурор Петрова.

"Момичето е в добро физическо състояние, като веднага след като е предадена на майка си, с нея са работили психолози. До този момент обаче тя не е разпитвана", посочи Ася Петрова.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.04 2013 в 15:20

Ако искаш да заловиш похитителите трябва първо да започнеш от Борисов,Цветанов и Флоров,те стоят на върха на Организираната престъпност в България.

22.04 2013 в 14:53

Хаха май има много празни приказки. И защо ли Моника каза че не вярва на полицията и съда...

22.04 2013 в 13:48

Да ви напомня ли, че Брендо нае руски момчета да търсят дъщеря му.