Майката на Лара благодари на МВР

Юлиан Христов 22 април 2013 в 16:12 2954 2

10-годишната дъщеря на Евелин Банев-Брендо Лара, която бе отвлечена на 5 март тази година, бе освободена след 47 дни в плен и вече е при майка си. Снимка: БГНЕС
10-годишната дъщеря на Евелин Банев-Брендо Лара, която бе отвлечена на 5 март тази година, бе освободена след 47 дни в плен и вече е при майка си. Снимка: БГНЕС

Майката на отвлечената Лара Банева благодари на прокуратура и МВР за положените усилия при издирването на момичето.

Дъщерята на Брендо беше върната от похитителите й снощи. Към 22.00 ч. в неделя сив Volkswagen оставил Лара в близост до тото пункт на ул. „Бъкстон“, на 50 м от VI РУП в София. След като детето слязло, колата потеглила в посока Околовръстния път. До момента не е потвърдена официално информацията, че за момичето е върнато срещу 500 хил. евро. 

Майката Моника изпрати изявление до БТА, в което благодари на служителите на реда. 

"Тази нощ отново прегърнах Лара! Благодаря на всички, които бяха до мен в най-тежкото изпитание за една майка. Признателна съм на служителите на МВР и на прокуратурата за положените усилия в тези трудни за Лара и мен нощи!", пише в съобщението. 

Майката на Лара посочва, че това е единственото й изявление и моли да не бъде търсена за повече информация.

"Задължена съм на хората, които се вълнуваха от съдбата на моето семейство и на тези, които помогнаха много за връщането на детето ми. Но сега за нас, най-вече за Лара, е важно едно - да бъдем спокойни и да се помъчим да забравим преживяното. Разчитам на разбирането и подкрепата Ви!", се казва още в текста на съобщението.

Бащата на Лара Евелин Банев-Брендо е в Италия, където е подсъдим по аферата "Кокаинови крале". В края на седмицата се очаква съдебното заседание по делото за екстрадирането му в Румъния. Италия вече отказа да го предостави на властите в Румъния.

Има водеща версия, по която работи прокуратурата, обяви пред БНР зам. главният прокурор Ася Петрова. По думите й обаче версията не е свързана с делото срещу Брендо. Вече стана известно, че при разпита му след похищението на детето, той не е казал нищо, което да насочи разследващите, че връзката е тази. Мълчанието му пред съда също показва, че не може да бъде коментирана като основна версия за отвличането.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!