Полицаи участвали в отвличането на Лара

24 април 2013 в 09:17 5811 5

Лара, дъщерята на Евелин Банев-Брендо. Снимка: Facebook
Лара, дъщерята на Евелин Банев-Брендо. Снимка: Facebook

Полицаи са замесени в отвличането на дъщерята на Евелин Банев Лара. Става въпрос за действащи и бивши служители на МВР, пише в днешния си брой в. "Труд".

Вестникът се позовава на криминалисти и експерти по сигурността, след анализ на драмата с дъщерята на Брендо, която приключи щастливо преди 3 дни.

Те се позовават на факта, че отвличането е извършено през деня и с особена дързост, което предполага наличието на полицейско покровителство по време на отвличането. Криминалистите смятат, че отвличането е добре подготвено и в него личи почеркът на специалните служби, като детето преди това е било следено, с цел да бъде проучен графикът и местата, на които ходи през деня. Детето не е било малтретирано и е било гледано в добри условия, като такова отношение към жертвата е нетипично за бандити и издава предварителни консултации с психолози да избягване на травми у детето. В същото време майката и Лара ежедневно си разменят смс-и, но това остава сякаш незабелязано от никого. 

Бившият секретар на МВР Николай Радулов вчера бе категоричен: "За да има някой наглостта да вземе дете, да го държи два месеца и да го сервира в полицията, то значи има гръб, и то солиден. Ако ГДБОП е контролирала това, необяснимо е защо го е търпяла. Не издържа обяснението, че се е въздържала от действия в името на сигурността на детето. Че така можеха и 10 години да внимават и да бъдат деликатни, докато Лара е разделена от майка си! Полицията участва с посредничеството на един вестник само в пазарлъка за цената на детето. Версията, че това е отвличане за откуп, също не е убедителна.

Според бившия секретар в МВР Николай Радулов, отвличането не е било с цел откуп. “Целта е била Брендо да си мълчи в Италия. Явно много хора ги хвана страх той да не се разговори за връзките на нашите високопоставени политици и полицаи с организираната престъпност. Ако Брендо беше най-големият трафикант на дрога, трябваше да има милиарди в банките”, обясни той. Тезата на Радулов е, че отвличането е станало с покровителството на МВР. “За да имат наглостта да отвлекат детето и след два месеца да го оставят пред полицейското управление, явно тези хора знаят много добре как действа МВР. Според мен има “къртица” сред разследващите, която е издавала информация на бандитите”, каза той във вторник пред TV7.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови