Съдът насрочи заседание по делото срещу Цветанов

Юлиан Христов 17 октомври 2013 в 10:33 1159 0

Цветан Цветанов
Цветан Цветанов

Новият съдия по делото срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов Тони Гетов е насрочил делото за 28 ноември, съобщиха от съда.

На 10 октомври процесът беше спрян, след като съдия Димитрина Ангелова си направи отвод след искане на прокуратурата. Причината за искането бяха публикации в три медии – вестниците “Преса”, ”Уикенд” и “България днес”, в които се твърди, че Ангелова била в близки отношения с адвоката на Цветанов Менко Менков. 

В статията на “Преса”: “Съмнения за нечестен процес по делото “Цветанов” от 26 септември 2013 година се казва, че Ангелова и Менков са имали “сърдечни отношения”. От вестника се позовават на източници от Прокуратурата, които твърдят, че близостта между съдийката и адвоката били публична тайна.

Съдия Димитрина Ангелова заяви (пълното решение и мотивите на съда са публикувани по-долу), че в тези твърдения няма никаква доза истина. Въпреки това тя реши да се оттегли, за да няма съмнения върху безпристрастната работа на съда, който с годините е изградил авторитета си като независима институция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки