Цветанов: Не се притеснявам кой съдия ще гледа делото ми

12 октомври 2013 в 16:39 1643 0

Цветан Цветанов
Цветан Цветанов

Вицепремиерът в кабинета на Бойко Борисов Цветан Цветанов обяви, че не се притеснява кой ще е съдия по делото срещу него. Цветанов направи изявлението си днес, след като в началото на заседанието в четвъртък прокуратурата поиска отвод на съдийката по делото Димитрина Ангелова.

Според държавното обвинение не е редно Димитрина Ангелова да съдийства по процеса, защото за нея в “булевардната преса” пишело, че е в близки отношения с адвоката на Цветанов – Менко Менков. Въпросните публикации са от вестниците "Преса", "Уикенд" и "България днес".

След отвода ù делото бе разпределено чрез жребий на 34-и състав с председател съдия Тони Гетов.

По мегаделото, прочуло се като “Цветановгейт”, Цветанов е представляван от двама адвокати – от Менков и германския депутат Ханс-Петер Ул.

„Аз, както и адвокат Менко Менков, и адвокат д-р Ханс Петер Ул нямаме никакви притеснения от това кой съдия ще бъде в съдебния състав, защото когато се отива на такъв съдебен процес, човек трябва да е достатъчно аргументиран, че аз съм невинен и всичко това, което се твърди, е с цел дискредитиране на определена личност или политически опонент, както и за да се забави съдебен процес", заяви Цветанов.

Цветанов ще се изправи пред Темида по обвинения за неупражнен контрол над използването на специални разузнавателни средства (СРС) в МВР. Според прокуратурата Цветанов е осуетил наказателно преследване срещу шефа на регионалната дирекция на БОП във Велико Търново Орлин Тодоров, като е отказал да разпише разрешение за прилагане на СРС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!