Роми пречат на вота във Варна, не им платили за гласовете

Елица Мартинова 27 януари 2013 в 14:54 2638 3

Роми, Снимка: БГНЕС
Роми, Снимка: БГНЕС

Областната структура на ГЕРБ-Варна е подала две жалби до Районната избирателна комисия във Варна. Според управляващата партия ромски лидери пречат на гласуването с обяснението, че никой не им е платил за вота.

Сигналът е подаден за избирателни секции с номера 285, 287 и 295. Всички те се намират в района на кв. „Владислав Варненчик“, където гласуват хората от едното ромско гето във Варна.

В първата жалба е посочено, че „лица, представящи се за ромски лидери, спират гласоподавателите пред секционните избирателни комисии и възпрепятстват гласуването с мотив, че не им било платено за гласовете на хората“.

Вторият сигнал, подаден от ГЕРБ, касае изборните секции в село Каменар, където също има концентрация на ромско население.

Според жалбата пред пунктовете са спрели микробуси, които пречат на желаещите да гласуват.

„Моля спешно да извършите проверка и да предприемете действия по компетентност“, пишат от ГЕРБ до Районната избирателна комисия.

Ниска избирателна активност – под 8% към 11.30 ч. днес са констатирали от РИК-Варна. Най-активни са били задържаните в следствения арест на Морската столица. До 11.30 ч. от всичките 69 души с право на глас в тази секция са гласували 31 човека.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews