Радан Кънев: Вярвам напълно на Трайчо Трайков

OFFNews 13 септември 2013 в 08:09 4702 49

Радан Кънев. Снимка: dsb.bg
Радан Кънев. Снимка: dsb.bg

Вярвам напълно на Трайчо Трайков. Едно от големите умения в политиката, липсващи у нас, е да умееш да заставаш зад хората, с които работиш.

Така лидерът на ДСБ и член на Реформаторския блок Радан Кънев коментира вчерашното интервю на шефа на Комисията за финансов надзов Стоян Мавродиев, че ще даде на прокурор бившите министри Трайчо Трайков и Симеон Дянков и бизнесмена Иво Прокопиев.

Само преди ден Реформаторският блок обяви своя Граждански съвет, а в него влиза и Трайчо Трайков. 

Както прословутото интервю на банкера Цветан Василев, и Мавродиев по неясна причина реши да съобщи новината чрез австрийския вестник "Дер Щандард".

Според Кънев обвиненията срещу Трайков са изключително несериозни, а скандалното е, че държавен служител като Мавродиев си позволява да говори толкова политизирано. Това е класическа политическа атака, ще бъдем атакувани оттук нататък, коментира той.

Радан Кънев не приема твърденията, че Реформаторският блок е патерица на ГЕРБ. Попитан дали РБ би се коалирал с партията на Борисов, той обаче не даде категоричен отговор. Припомни, че след седмица в Германия има избори и там в момента никой не говорел за коалиция, каквато неизбежно ще има, а за политики.

Лидерът на ДСБ нарече лъжа твърдението на Героги Кадиев (БСП), че Реформаторският блок има връзки с Делян Пеевски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!