Радан Кънев: Вярвам напълно на Трайчо Трайков

Последна промяна на 13 септември 2013 в 08:09 4185 49

Радан Кънев. Снимка: dsb.bg
Радан Кънев. Снимка: dsb.bg

Вярвам напълно на Трайчо Трайков. Едно от големите умения в политиката, липсващи у нас, е да умееш да заставаш зад хората, с които работиш.

Така лидерът на ДСБ и член на Реформаторския блок Радан Кънев коментира вчерашното интервю на шефа на Комисията за финансов надзов Стоян Мавродиев, че ще даде на прокурор бившите министри Трайчо Трайков и Симеон Дянков и бизнесмена Иво Прокопиев.

Само преди ден Реформаторският блок обяви своя Граждански съвет, а в него влиза и Трайчо Трайков. 

Както прословутото интервю на банкера Цветан Василев, и Мавродиев по неясна причина реши да съобщи новината чрез австрийския вестник "Дер Щандард".

Според Кънев обвиненията срещу Трайков са изключително несериозни, а скандалното е, че държавен служител като Мавродиев си позволява да говори толкова политизирано. Това е класическа политическа атака, ще бъдем атакувани оттук нататък, коментира той.

Радан Кънев не приема твърденията, че Реформаторският блок е патерица на ГЕРБ. Попитан дали РБ би се коалирал с партията на Борисов, той обаче не даде категоричен отговор. Припомни, че след седмица в Германия има избори и там в момента никой не говорел за коалиция, каквато неизбежно ще има, а за политики.

Лидерът на ДСБ нарече лъжа твърдението на Героги Кадиев (БСП), че Реформаторският блок има връзки с Делян Пеевски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.09 2013 в 17:27

Грешка в автора: Маркс няма тава формула. Това е формулата на Бойко Борисов.

13.09 2013 в 17:09

Този пък и той какво има да му вярва на Трайчо Трайков - и той е алчен продажен, с нищо не е по-различен от Дянков. И двамата станаха министри по препоръки на щаба от Вашингтон. Изпратиха ги у нас за да рушат и спъват развитието на страната, да ни направят подчинени на САЩ. За Иво Прокопиев и жена бяха излезли разкрития че са доносници на САЩ. Неслучайно Икономедиа пипе материалите си с проамериканска насоченост.

13.09 2013 в 16:41

"Вярвам напълно на Трайчо Трайков" - и на чии препоръки се осланя тази вяра?! На тези на другарката Кунева, която се засили да го защитава след като бе изгонен от ГЕРБ или на тези на кукловода Прокопиев?! Факти са безспорни - Трайков подари концесия на Прокопиев, после се оказа, че има акции там и явно гешефтите са минавали под формата на дивидент. Дори да не е така си беше жив конфликт на интереси. Кънев да не е получил някаква трайна амнезия за неща случили се скоро в политиката.

13.09 2013 в 16:25

Думите на Радан Кънев нямат вече никаква стойност за мен откакто мина на страната на Меглена Кунева, която пази интересите на крупни бизнесмени и олигарси. Не е тайна че дори Иво Прокопиев е един от най-щедрите ѝ спонсори, а с чии пари мислите Прокопиев е спонсорирал кампаниите на Кунева - с тези на Сорос, разбира се.

13.09 2013 в 16:18

Радан така като го слушам и той читав изглеждаше, ама и него властта го поквари здравата, особено откак се изявява като лидер на тъмно сините. Нищо, че с отворени обития посрещна в дясната коалиция червената кукувица Кунева. Сега прави четки и на тотално провалилия се като министър Трайков, което недвусмислено навежда на мисълта, че е пристанал и той на кръга Капитал - "десницата" в услуга на червената олигархия. Дори десните избиратели няма да се подведат по тоя сценарий, който още повече ще ни закопае.

13.09 2013 в 16:08

RB + GERB =0 %
и да се обединят никой не им вярва на рмд разбойниците

Иво Прокопиев е укрил доходи за повече от двайсет милиона

"Каолин"- една от перлите в короната на Прокопиев дължи милиони на банките!
“Каолин”- една от перлите в короната на Прокопиев дължи милиони на банките!

лева само от предприятието си „Каолин” в северна България. На този факт се натъкнали активисти от „Екогласност”. Хората вече са позабравили, но преди 10 години напористият и оправен млад бизнесмен сложи ръка върху предприятието „Каолин”. Чрез РМД / Работническо-мениджърско дружество, една форма на приватизация без пари, която хората скоро справедливо нарекоха разбойническо-мениджърска приватизация/. Придоби предприятието по абсолютно криминален начин и стана негов мажоритарен собственик. Сделката под масата беше толкова скандална, че Прокопиев бе даден на прокурор. И обвинението влиза в съда. Но о, чудо! Същата прокурорка Елена Хаджидимитрова, която го обвинява в престъпна приватизация,се завърна на 180 градуса и Прокопиев е оправдан.

Бизнесменът очевидно е толкова „оправен”, че в момента почти няма негова фирма, която да не е закъсала до гуша в борчове. Дълговете му към банките нахвърлят половин милиард лева! Благодарение на това стотици наемни работници от империята му са на улицата. Уволненията продължават.

Трагедията на Прокопиев идва от факта, че беше безапелационно отбит от сегашното правителство. Иначе от Иван Костов насам той винаги е бил близък с когото трябва от най-високите етажи на ivo-prokopiev02властта. И винаги е осребрявал по най-изгоден за себе си начин тази близост. За да се измъкне от ситуацията Иво Прокопиев на два пъти направи опит да получи лиценз за банкова дейност. БНБ го отрязва, като единият от мотивите бе, че това не може да стане без участие на уважавана финансова институция от чужбина. И Прокопиев я намира – става дума за Хипоинвестмънт банк – Австрия. Скоро след това в Австрия избухва нечуван скандал , свързан с тази банка. Директор и негов заместник са изгонени от работа, защото в банката започва разследване за измама. Краставите кучета се надушват отдалече, нали?

Ето така се гради империя в България – с измами, далавери, укриване на доходи, източване на ДДС… Но както е забелязал народът – няма вечно щастие

13.09 2013 в 16:00

С една дума, това се превръща в една престъпна организация, след като Прокопиев стои зад Реформаторския блок. На този човек парите не са му чисти и се чуди по какъв начин да ги изпере и в същото време да е във властта.

13.09 2013 в 15:37

Ами това, че вярваш на Трайчо, означава, че вярваш на един престъпник, който беше натирен позорно от герб. А факта, че Трайчо е там, означава че РБ е патерица на ГЕРБ и нищо чудно да ги видим като коалиция на следващите избори. А за финансирането на тази коалиция не ми се говори. Факта, че Прокопиев ги финансира е достатъчен.

13.09 2013 в 14:50

Едно си знаете, едно си баете... По-добре вечна опозиция, нали? ТОГАВА ще покажем на всичк колко сме ПРИНЦИПНИ. 12 години пози и бъркане в носа, още 12 години, моля! А държавата да върви по дяволите.

Има разлика дали РБ ще е с 30% а ГЕРБ с 15% или ще стане обратното. В първия случай РБ ще каже: това е програмата ни, за нея гласуваха най-много хора, който иска да ни подкрепи в парламента нека го направи. И тогава, ако ГЕРБ не ги подкрепи, ще има нови избори по тяхна вина.

С това плюене по Кънев и РБ, и призиви да не се гласува, работите за ГЕРБ. Които уж не щете пак на власт?

13.09 2013 в 13:56

Симеон Дянков е пратеник на американците за да докладва как се развиват нещата и да прокарва проамериканските интереси у нас. Трайчо пък е яко завързан в далаверите на кръга Капитал. Има акции на Софарма и Каолин, но с това далеч не се изчерпват отношенията му с олигарсите от покровителството на Сорос.