Провокатор окачи неграмотното "Укопиран" в Ректората (снимки)

Нели Чолашка 27 октомври 2013 в 10:47 5246 19

Неграмотно написания плакат, поставен от провокатор. Снимка: Ранобудните младежи
Неграмотно написания плакат, поставен от провокатор. Снимка: Ранобудните младежи

Провокатор закачи транспарант с неграмотно написаната дума "окупиран" в Ректората на Софийския университет. В неговата редакция  тя вече се пише "укопиран". За случката написаха от движението на ранобудните студенти във Фейсбук страницата си.

"През нощта е бил забелязан катерещ се по парапетите на втория етаж на северното крило провокатор, който е побягнал, щом е бил видян. Също така тази вечер беше открит окачен транспарант с надпис "Укопиран".  (sic!).  АнтиУкОпационните сили обаче виждат всичко.", пишат те.

Младежите, окупирали сградата, са сигурни, че става въпрос за провокатори, които искат да компрометират протеста им. 

Те разказаха още пред "Нова телевизия", че през нощта се е появила и агитка, която е обикаляла сградата и е обиждала студентите, заключени вътре. 

Протестиращите студенти са категорично против да се открива банкова сметка в тяхна полза.

"Подобни „жестове“ винаги са съмнителни. Но сме дълбоко благодарни на всички приятели, които безкористно ни помагат с най-обикновените неща: храна, хигиенни материали, материали за транспаранти, с времето, усилията, добрите думи и присъствието си. Това е повече от вдъхновяващо", пишат още студентите във Facebook.

Заради твърденията, че на протестиращите студенти плаща Джордж Сорос те са пуснали и ироничното съобщение: "Жената на Сорос цяла нощ ни е приготвяла баници и над(е)ници! Изпратила ги е с експресна пратка, и ги получихме тази сутрин в 7, 8 ли е, не знам".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!