Шест входа на СУ затворени, лекциите отменени (обновена)

Мая Младенова 26 октомври 2013 в 09:27 5294 43

Лекциите в Ректората за отменени безсрочно Снимка: Офнюз
Лекциите в Ректората за отменени безсрочно Снимка: Офнюз

Шестте входа на Ректората на СУ са затворени от снощи. Лекциите в Ректората са отменени до второ нареждане, обявиха студентите, които окупираха в знак на протест университета.

Тази сутрин до сградата бяха допускани само студенти и преподаватели, които искат да се присъединят към протестните действия. Въпреки че събота е почивен ден, много от програмите на факултетите, особено магистърските, провеждат занятия и в този ден. Влизането днес става само пред един вход. Останалите са залостени с вериги.

В двора бяха допускани кандидатите за районни прокурори В двора бяха допускани кандидатите за районни прокурори

Изключение "окупаторите" правеха само за кандидатите в конкурса за районни прокурори на София, който бе насрочен за тази сутрин в Ректората. Това според студентите е реверанс към колегите им от Юридическия факултет, които първи се вдигнаха на протест и окупирата 272 аудитория. Изпитът е обявен от Висшия съдебен съвет и на него се явяват около 500 души.

Граждани, които се опитваха да минат през двора на СУ за по-пряко, бяха учтиво молени да заобиколят сградата. Хората проявяваха разбиране и до кавги не се стигаше, видя репортер на OFFNews.

Студентите са решени да не свалят блокадата до оставката на кабинета.

 В 12:30 преподаватели от университета ще се съберат в двора, за да изразят подкрепата си.

Студентите призоваха още колеги и преподаватели да ги подкрепят. 

Рано тази сутрин те се обърнаха към подкрепящите ги с молба за големи бели чаршафи, върху които да изпишат лозунгите си.

Студентите са отказали няколко предложения за телевизионни участия, за да не отстъпват от окупацията.

Очаква се в близките часове да се събере Ректорският съвет, за да реши как ще действа относно пълната окупация, каза ректорът проф. Иван Илчев, цитиран от БНР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!