Прокурорка съветвала сина си как да укрие пистолет

25 януари 2013 в 17:59 1515 0

130124_ГДБОП_3
130124_ГДБОП_3

Прокурорка от Районната прокуратура е подучила сина си как да скрие от полицията оръжие.

Това съобщиха от пресцентъра на МВР във връзка с проведена операция на ГДБОП за пресичане на дейността на организирана престъпна група за разпространение на наркотици.

При операцията, която е проведена преди два дни, когато полицаите отишли в дома на 34-годишния мъж, за когото се  знаело, че притежава оръжие, се е оказало, че майка му по телефона му е дала напътствия как да се отърве от оръжието.

Мъжът бил задържан в дома му, при вида на спецполицаите побързал да се отърве от незаконното си оръжие - боен револвер „Колт” - калибър 38 с шест патрона, и пистолет с надпис „БЛОУ” - с боен патрон в цевта, пет патрона с калибър 6,35, като ги изхвърлил през прозореца. Полицаите открили и угарка от цигара, съдържаща марихуана.

„Ние намерихме и иззехме оръжието, задържаното лице в момента е под лекарско наблюдение, защото не се чувства добре”, обясни пред журналисти вицепремиерът Цветанов.

"За този случай, веднага, когато колегите ми докладваха, съм се обадил на главния прокурор. Не смятам, че полицай, следовател, съдия или прокурор – хората, които трябва да разследва подобни престъпления, могат да съдействат за укриване на веществени доказателства за извършването на тежко престъпление”, каза още министърът на вътрешните работи.

При претърсването от жилището на мъжа са иззети два кобура и мобилен телефон. 

Акцията е продължение на стартиралата на 15 и 16 януари операция петима души, участвали в групата за разпространение на наркотици.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови