Прокуратурата повдигна обвинение на садиста от Тополово

Последна промяна на 13 юни 2013 в 16:35 1243 4

Райчо Иванов
Райчо Иванов

Районната прокуратура в Асеновград повдигна обвинение на 55-годишния Райчо Иванов от село Тополово, който завърза за автомобил и влачи кучето си до смърт. Обвиняемият е бил задържан от наблюдаващия прокурор за 72 часа.

Насилникът ще отговаря за това, че е проявил жестокост към кучето, като му е причинил противозаконно смърт, при това деянието е извършено по особено мъчителен за животното начин на публично място.

Междувременно тече разследване на прокуратурата за изясняване на фактите и обстоятелствата по обвинението.

Установено е, че Иванов е заровил кучето след инцидента. Трупът на животното е изпратено за ветеринарна експертиза, която да определи причината за смъртта, кога е настъпила, какви увреждания са му причинени и как.

Ако се потвърди, че смъртта е настъпила по особено мъчителен начин за животното, както и че деянието е извършено на публично място, Иванов е заплашен от затвор от 1 до 3 години и глоба от 2 до 5 хиляди лева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.06 2013 в 14:14

Блажени са верующите!
За такива гадини, днес по време на капитализма, затвор няма!

15.06 2013 в 22:48

Дано му се върне по-скоро......

14.06 2013 в 00:07

Урод!

13.06 2013 в 23:21

Надявам се да получи максималното наказание, но много ми се иска, когато излезе от затвора всяка общност в тази държава да му откаже място. Никой да не иска да му е съсед, никой да не му продава хляб, да не го лекува, да не му говори. Снимката му да се публикува един път месечно във вестниците, за да не се забрави никога това, което е сторил, и да не намери никога нито прошка, нито покой.