Садистът от Асеновградско и малтретираното куче изчезнаха

11 юни 2013 в 14:19 3373 15

Райчо Иванов
Райчо Иванов

Садистът от асеновградското село Тополово Райчо Иванов и кучето му, което той бе заснет да влачи с кола полуживо, изчезнаха „мистериозно“. От вчера той е неоткриваем, съобщи кметският наместник на Тополово Иван Иванов, а в двора му е друго куче.

От природозащитната фондация „Анимал хоуп“ още от уикенда търсят информация за животното с идеята, в случай, че е оживяло, да го лекуват и да му намерят стопанин. До момента обаче организацията удря на камък и тази сутрин от „Анимал хоуп“ внесоха жалба в прокуратурата.

OFFNews потърси областната дирекция на МВР в Пловдив, за да получи информация за животното. От два дни обаче полицията не е дала отговор дали е живо, къде се намира, истина ли е, че е върнато на жестокия си стопанин и по каква причина. Говорителката на пловдивската полиция каза само, че след жестокото изтезание животното било живо и било лекувано във ветеринарен кабинет. Тя обаче не даде повече подробности – кой е кабинетът и т.н. „Какво е това безумие да върнат обратно изтезаваното животно при убиеца му. Той сега спокойно ще го довърши и ще заличи следите му”, коментира днес пред Нова телевизия координаторът на „Анимал хоуп“ в Пловдив Ирина Величкова.

С неясните си твърдения за съдбата на животното полицията до момента оставя впечатлението, че покрива злодеянието на садистичния стопанин. Той е бил задържан за 24 часа и после пуснат от ареста, съобщи кметският наместник на селото. Ако кучето е мъртво, особената жестокост, с която е умъртвено и фактът, че деянието се случи на обществено място, пред очевидци, означава, че Райчев ще подлежи на най-тежкото наказание за зоосадизъм по Наказателния кодекс – до 3 години затвор и глоба до 5 хиляди лева.

Освен нарушение на Закона за защита на животните, от лятото на 2011 г. насилието над животни е и престъпление в България. Оттогава обаче най-тежкото наказание, налагано за жестокост към животни, е пробация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!