Прокопиев: КТБ финансира машини за унищожение на репутации

Последна промяна на 07 октомври 2013 в 08:48 6676 66

Иво Прокопиев Снимка: Сергей Антонов
Иво Прокопиев Снимка: Сергей Антонов

Медиите от кръга КТБ, в чиято основа е банкерът Цветан Василев, са машини за унищожение на репутации.

Това заяви в ефира на „Нова телевизия“ бизнесменът Иво Прокопиев. По думите му очернянето на различни обществени личности е основният метод, който се използва, за да се задържи статуквото на задкулисие в страната.

„В тези медии, които бих нарекъл по-скоро машини за унищожаване на репутации, пускаш теза по един канал и те моментално се разпространяват количествено и ето ме мен пред колеги като вас да обяснявам в началото на всеки разговор, че нямам сестра и не съм камила“, посочи Прокопиев.

Той изтъкна, че няма личен конфликт с банкера Цветан Василев. Според Прокопиев атаките срещу него се дължат на разследване от 2009-2009 г., с което в. "Капитал" е изобличила факта, че държавните пари се съхраняват в КТБ.

По думите на бизнесмена атаките срещу него целят да подкопаят доверието в „Капитал“ и „Дневник“. По думите му именно тази стратегия му е приписала определението „олигарх“, за какъвто той категорично не се счита.

„Олигархията е тогава, когато един много малък политически и икономически елит използва всички средства в държавата за лична облага. Ако се търси къде са олигарсите, трябва да се види къде са икономическите ресурси и кой извършва сделки в своя полза“, категоричен бе Прокопиев, като подчерта, че срещу него се хвърлят обвинения без никакви доказателства.

Според акционера на „Икономедиа“ посочи, че в много от медиите се наблюдава влияние на различни политически фигури.

„В БГНЕС, например, голямо влияние има съпругата на Сергей Станишев. Тя влия пряко върху позицията на БГНЕС“, твърди Прокопиев.

Нямам нищо общо с тази сделка. Така Прокопиев коментира обвиненията на председателя на Комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев, че е участвал в ощетяването на държавата с 87 милиона лева в сделката за продажбата на миноритарния дял на EVN през 2011 г. Посредник по сделката е свързаното с Прокопиев дружество "Булброкърс".

По думите на Прокопиев става въпрос за лична атака на Мавродиев, от която се разграничава останалото ръководство на КФН. Според бизнесмена Мавродиев се опитва да се хареса на новите управляващи, за да запази мястото си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.10 2013 в 22:47

А дали не стана така, че уважаемият господим Прокопиев не загуби изключително голяма част от пазарното, бизнес и икономическото си влияние точно по времето на Дянков и Президента Плевнелиев?
А дали не се оказа, че " уважаемият" господин Прокопиев не беше "поръчан" от Бойко чрез историята с Алфа банк, която беше негова?
Изключително неприятно ми е да защитавам такива "Едри бизнесмени", но имайте малко класа, съзнание и обективност и критикувайте ОСНОВАТЕЛНО!
Подходящите въпроси - какво стана с Каулин? Защо се върна от Сингапур, какви са икономическите основания да отиде там на първо място? Да обясни за известната си връзка с Цветелина, паркове, маркове, тецове и ПЪТНИ СТРОИТЕЛСТВА.
Все пак - защо някой да е виновен за това, че има влияние?
Това не важи само за него.
Обективност. Няма я

07.10 2013 в 21:53

Разликата между олигарха Прокопиев и олигарха Василев е, че първият е спонсориран от американска фондация, а вторият има за съдружник руска банка :) Медиите и на двамата са манипулативни.

07.10 2013 в 20:53

Току що разбрах, че масовата приватизация я направил Костов. И Калин Митрев работел за него. Ех тоя Костов... Скоро предстои да му разкриете връзките с Мултигруп, Цветан Василев и ТИМ. Мръсник такъв, хаха.

07.10 2013 в 18:39

Еуин от най=големите мошеници на прехода е прокопиев

07.10 2013 в 17:47

Хахаха нали няма по невинен от него. Много е нагъл.

07.10 2013 в 17:46

Трябва да се случи наистина. Сега обаче започва да му става тясно около врата.

07.10 2013 в 17:45

Тебе ако питат нямаш нищо общо с никоя сделка. С "Доверие" също ли нямаш общо.

07.10 2013 в 16:01

Прокопиев наистина ли не разбира колко е жалък. колкото и да се обяснява и оправдава?!!!

07.10 2013 в 15:43

Прокопиев трябва да е в затвора .Този човек е един ужасен тип , който не спря да краде.

07.10 2013 в 15:41

Мога да кажа, че точно този човек няма право да говори за каквото и да е най-малкото да дава отговори за безпристрастност на медиите, защото ние не сме заблудени овчици и много добре знаем как стоят нещата и че няма право на отговор засегнатият, не можеш да си казваш мнението и всичко се пише в полза на....