Прокопиев: КТБ финансира машини за унищожение на репутации

Елица Мартинова 07 октомври 2013 в 08:48 7305 66

Иво Прокопиев Снимка: Сергей Антонов
Иво Прокопиев Снимка: Сергей Антонов

Медиите от кръга КТБ, в чиято основа е банкерът Цветан Василев, са машини за унищожение на репутации.

Това заяви в ефира на „Нова телевизия“ бизнесменът Иво Прокопиев. По думите му очернянето на различни обществени личности е основният метод, който се използва, за да се задържи статуквото на задкулисие в страната.

„В тези медии, които бих нарекъл по-скоро машини за унищожаване на репутации, пускаш теза по един канал и те моментално се разпространяват количествено и ето ме мен пред колеги като вас да обяснявам в началото на всеки разговор, че нямам сестра и не съм камила“, посочи Прокопиев.

Той изтъкна, че няма личен конфликт с банкера Цветан Василев. Според Прокопиев атаките срещу него се дължат на разследване от 2009-2009 г., с което в. "Капитал" е изобличила факта, че държавните пари се съхраняват в КТБ.

По думите на бизнесмена атаките срещу него целят да подкопаят доверието в „Капитал“ и „Дневник“. По думите му именно тази стратегия му е приписала определението „олигарх“, за какъвто той категорично не се счита.

„Олигархията е тогава, когато един много малък политически и икономически елит използва всички средства в държавата за лична облага. Ако се търси къде са олигарсите, трябва да се види къде са икономическите ресурси и кой извършва сделки в своя полза“, категоричен бе Прокопиев, като подчерта, че срещу него се хвърлят обвинения без никакви доказателства.

Според акционера на „Икономедиа“ посочи, че в много от медиите се наблюдава влияние на различни политически фигури.

„В БГНЕС, например, голямо влияние има съпругата на Сергей Станишев. Тя влия пряко върху позицията на БГНЕС“, твърди Прокопиев.

Нямам нищо общо с тази сделка. Така Прокопиев коментира обвиненията на председателя на Комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев, че е участвал в ощетяването на държавата с 87 милиона лева в сделката за продажбата на миноритарния дял на EVN през 2011 г. Посредник по сделката е свързаното с Прокопиев дружество "Булброкърс".

По думите на Прокопиев става въпрос за лична атака на Мавродиев, от която се разграничава останалото ръководство на КФН. Според бизнесмена Мавродиев се опитва да се хареса на новите управляващи, за да запази мястото си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!