Прессекретарят на президента е наказан за "колорадския" гаф

Юлиан Христов 10 януари 2013 в 16:37 4915 3

Мария Иванова. Снимка: president.bg
Мария Иванова. Снимка: president.bg

Пресекретарят на президента Мария Иванова е наказана дисциплинарно заради гафа с новогодишната реч на президента, съобщиха за OFFNews от пресцентъра на президентството.

Иванова официално е поела отговорността за грешката, допусната при подготовката и реализацията на новогодишното обръщение на президента, при което снимка на планинския курорт Аспен в щата Колорадо, беше представена за българска природа.

Иванова е наказана с официално предупреждение за уволнение. Ако наказанието не бъде повторено, след година то ще бъде изчистено от досието на Иванова.

Наказанието идва близо две седмици след гафа с речта на президента. През това време вече беше уволнен служител на туристическата агенция "Балкантурист", откъдето беше взета снимката. За гафа прессекретариатът не взе никакво отношение до момента, в който на Иванова не беше връчена наградата "Златен скункс". 

По информация на OFFNews веднага след като се разрази скандалът с речта, хората от пресцентъра, които имали отношение по координирането на работата по видеото, са подготвили съвместно с екипа на БНТ официално извинение, което обаче не е видяло бял свят. Съществуваше и вероятността по-голяма част от работещите в пресцентъра да подадат колективно оставки заради гафа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!