Гафът с президента взе жертва

Юлиан Христов 03 януари 2013 в 17:36 3526 10

Служителката на "Балкантурист", която сбъркала Скалистите планини с Пампорово, вече е уволнена. Това каза пред Дарик директорът на туристическата фирма Нели Сандалска.

Днес от Института за анализи и оценка в туризма заявиха, че Комисията за защита на потребителите трябва да се самосезира, тъй като със снимката се рекламира Пампорово, а това показва “тенденция за подмяна на истини” и представлява подвеждаща реклама. Според шефа на института Румен Драганов един от водещите туроператори не може да си позволи да подвежда туристите по този начин. 

Според Нели Сандалска никой не я е потърсил за разрешение снимки от сайта на ръководената от нея компания да бъдат използвани като изображения в клипа с новогодишната реч на президента Росен Плевнелиев.   

"Не знам кой и защо е взимал снимки от сайта на "Балкантурист". Никой не ми се е обаждал, не е искал да говорим по този въпрос. Има специалисти, които правят сайтовете. Тази снимка е взета от сайта на Пампорово, никой няма да взима снимки за Пампорово от Аспен. Неприятна ситуация. Никой не го е направил с умисъл. Но не може да сложиш тази снимка и да твърдиш, че това е Пампорово", коментира Сандалска.

Нели Сандалска беше категорична, че всички снимки на сайта на "Балкантурист" ще бъдат проверени, за да не се допуснат нови грешки от страна на служителите й.

Шефката на "Балкантурист" беше категорична, че ситуацията е неприятна, но тя няма да се отрази негативно на имиджа нито на българския президент, нито на страната ни.

Администрацията на президента все още не е взела отношение по гафа с новогодишното изявление на президента. Видеото от речта не е качено и на сайта на Президентството, а от прессекретариата не дават отговор дали гафът ще доведе до наказания и кой носи отговорност за него.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!