Премиерът: Никога не съм поемал ангажименти към Яне Янев

20 май 2013 в 14:37 2332 1

Марин Райков Снимка: БГНЕС
Марин Райков Снимка: БГНЕС

Министър-председателят никога не е поемал и не би могъл да поеме конкретен ангажимент относно това какво ще предприеме правителството. Това съобщение разпространи правителствената пресслужба няколко часа, след като лидерът на РЗС Яне Янев внесе в Министерския съвет искане за касиране на изборите в Турция.

По този повод Янев заяви:

„В момента, в който входирах документите, министър-председателят Марин Райков пожела да разменим кратки мисли. Аз аргументирах нашата жалба, накратко маркирах нарушенията в Турция и разчитам Министерския съвет на Република България да прояви разум и по никакъв повод да не се поддава на каквито и да било външни внушения”, каза Янев на излизане от “Дондуков” 1.

"Министър-председателят никога не е поемал и не би могъл да поеме конкретен ангажимент относно това какво ще предприеме правителството преди обсъждане на Министерски съвет и постигане на съгласие между всички министри в кабинета. Премиерът Марин Райков увери г-н Янев, че веднага ще инициира да се направят нужните юридически консултации относно правните задължения на правителството по съответния казус и ще бъде предприето това, което законите на държавата повеляват по недвусмислен начин", се казва в прессъобщението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови