Правителството ще търси пари за коледни добавки

OFFNews 19 юли 2013 в 15:29 2005 6

Хасан Адемов. Снимка: БГНЕС
Хасан Адемов. Снимка: БГНЕС

Правителството има желание да даде коледни добавки на пенсионерите, но този въпрос ще бъде решен през следващите месеци.

Това обяви социалният министър Хасан Адемов в кулоарите на парламента, след дако докладва как върви усвояването на средства по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".

Преди дни финансовият министър Петър Чобанов обяви, че актуализацията на бюджета не предвижда допълнителни пари за най-възрастните по Коледа.

Адемов припомни, че коледните добавки са част от предизборните ангажименти на БСП и ДПС, които сформираха кабинета на Пламен Орешарски.

"Това не би могло да се случи само с обещания, да видим следващата бюджетна процедура и в рамките на нея и на възможностите на Министерството на финансите ще обсъдим този въпрос“, призна социалният министър.

Както всяка година и тази няма да се знае до последно дали ще има допълнителни пари за пенсионерите и това ще "зависи от изпълнението на бюджета като яснота ще има в края на годината".

"Да изчакаме какво ще стане с приходите, с разходите, с предстоящата актуализация на бюджета, все още е много рано за тази тема", каза социалният министър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!