Пореден опит за банков обир

01 февруари 2013 в 12:28 1542 0

Бомба се взриви пред чейнд бюро. Снимка: БГНЕС, архив
Бомба се взриви пред чейнд бюро. Снимка: БГНЕС, архив

Крадци са проникнали в офиса на "Ти Би Ай Банк" в центъра на Сливен 40 минути след полунощ, съобщиха от ОДМВР.

Опитът им да отворят една от касите е бил неуспешен, след като се е задействала алармата и на мястото веднага пристигнал полицейски екип. Полицаите са открили разбита входната врата и безпорядък в помещението. Дежурната оперативна група е открила и следи по заключващата клавиатура на една от касите, която крадците са се опитали да разбият. Те обаче успели да избяга, когато чули идващите полицаи.

По данни на служители на фирмата, не са установени липси в обекта. Според полицията крадците не са професионалисти.

Това е поредният подобен случай от началото на месеца.

На 4 януари маскиран мъж опита да ограби трезор в Кърджали. Опитът за обир станал около 1.20 часа, когато мъжът опитал да проникне в трезора през необезопасен прозорец. Задействалата се аларма обаче довела полицаите само няколко минути след това. Те спипали на място 37-годишният мъж, който не успя да избяга.

На 24 януари неизвестни обраха клона на “Общинска банка” в Бургас, след като нахлуха в трезора на банката. По първоначална информация откраднатата сума е между 30 000 и 40 000 лева. Парите са от инкасо на общинската фирма „Бургасбус”, която обслужва градския транспорт в морския град. Това е бил дневният оборот на фирмата.

Също на 24 януари маскирани и въоръжени бандити ограбиха инкасов автомобил в столичния квартал „Слатина”. По първоначални данни престъпниците са отмъкнали над 250 000 лева. Докато служителите на инкасовия автомобил били в офиса на Easy Pay, шофьорът е нападнат от въоръжени лица. Престъпниците измъкнали шофьора от колата, прибрали парите от инкасото и избягали с малък тъмен автомобил.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови