Полиция нахлу в TV+ (обновена в 18:35)

Мая Младенова 09 януари 2013 в 15:29 8528 24

TV+
TV+

Полиция нахлу в редакцията на свързания с Bulsatcom телевизионен канал TV+, съобщиха за OFFNews от СДВР.

В момента се прави оглед по акция, назначена от Софийската градска прокуратура по образувано от нея досъдебно производство. Насоката на работа е по линия на данъчни престъпления, уточниха от полицията. Няма арестувани.

В офисите на бул. "Цариградско шосе", на 7-ми километър, има и служители на икономическа полиция.

Наши източници съобщиха, че акцията съвпаднала с деня за изплащане на заплати. 

"Самият факт, че ТV7 съобщи това, трябва да ви навежда на мисълта за някаква... далавера", заяви пред наш репортер маркетинг директорът на Bulsatcom Тинко Тотев. Той уточни, че TV+ вече не е собственост на Bulsatcom, макар да се излъчва в неговата мрежа.

В същото време служителите на TV+ отказват да коментират случилото се. "Не съм в телевизията, не знам какво се е случило", каза в отговор на наше обаждане Георги Коритаров, който има предаване в тв канала. В предаването му тази вечер, както и в новинарската емисия на канала, не бе съобщено нищо за проверката.

В края на 2012-а година Bulsatcom влезе в остър конфликт с bTV Меdia Group, като телевизията спря сигнала си към сателитния доставчик заради просрочени задължения по договора им, изтичащ на 31.12.12 г. В същото време нов договор на 2013 г. все още не е парафиран и в момента Bulsatcom не излъчва bTV каналите. 

В разразилата се медийна война, в която се включи и ТV7, bTV съобщи, че "според официално проучване на АБРО, Булсатком декларира по-малък от реалния си брой абонати (критерий, който винаги е бил свързан с ценообразуването на каналите на bTV) и така допълнително увеличава печалбата си на гърба на зрителите и на съдържанието, което разпространява".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!