bTV изчезна от мрежата на Bulsatcom, връщат част от таксата (0бновена)

Последна промяна на 02 януари 2013 в 10:57 6823 26

bTV

bTV и каналите от bTV Media Group изчезнаха от мрежата на Bulsatcom тази сутрин.

Изключването след края на почивните дни се очакваше, тъй като все още между медийната група и сателитния оператор няма подписан договор на 2013 г.

По информация от вчера, днес се очакват нови преговори. Въпреки това Bulsatcom сами са спрели сигнала, обясниха от bTV.

На мястото на каналите се появи следното съобщение от Bulsatcom:

"Уважаеми клиенти, Извиняваме се отново за причиненото неудобство. Въпреки усилията ни да бъде постигната нова договореност за приемливи условия в защита на интересите на клиентите ни, сигналът бе преустановен поради изтичане на договора ни с bTV Media Group. Сигналът ще бъде възстановен при достигане на справедливо решение.

За времето на прекъсване на сигнала и до неговото възстановяване, клиентите на Булсатком ще бъдат компенсирани със съответното отчисление от месечната такса. Както и ще им бъде оказано съдействие за настройка на телевизионните приемници за приемане на ефирен сигнал."

В късния следобед bTV пусна официално съобщение,  от което става ясно, че и днес споразумение не е постигнато.

"Доставчикът продължава да налага безпрецедентна ценова дискриминация на bTV, въпреки че цената на каналите bTV е изцяло съобразена с пазарните условия и себестойността на програмното съдържание. Като злоупотребява с пазарната си мощ и над 35% пазарен дял, Булсатком изнудва медията с непазарни цени, а в същото време предлага по-добри условия на други български канали с многократно по-нисък аудиторен дял", гласи позицията на телевизията.

Засега не е спрян сигналът на TV7, с която Bulsatcom също няма подновен договор. В края на декември изтече и договорът на Bulsatcom с Нова тв и сродните й програми.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.01 2013 в 07:47

Да, точно така, отново са те.

04.01 2013 в 07:45

Оповестени са, потърсете, друг въпрос, че информациите се разминават. Аз съм склонен да вярвам на Булсатком.

04.01 2013 в 07:43

Никога не може да се угоди на всички, особено при действията на бТВ. Може да ме упрекнете в пристрастие, да инстинктивно ги мразя.

04.01 2013 в 07:41

Аз съм на друг оператор, иптв, и сигналът прекъсва, което си е технически проблем. Но за Булсатком следих нещата много внимателно, доколкото има обективност, и не смятам, че те са виновни. Просто поредният гаф на бТВ след Катуница и антипиратската кампания.

04.01 2013 в 07:38

Честито, а при мен ги има (tivi.bg) :(

04.01 2013 в 07:37

Не, но гледаме да сме оптимисти...

03.01 2013 в 17:10

TV + и Film + предават пряко мачове от Примера Дивисион, Ередивизи, освен това мачовете от футболното и баскетболното първенство на България , NBA , формула 1 и други спортове.

03.01 2013 в 16:41

Незнам кой крив, кой прав в този спор, обаче от Булсат се гаврят с мен като с клиент. Обслужването им е ужасно, днес към обяд още не знаеха как ще компенсират абонатите си за спрените канали, пускат ми НВО уж за конспирацията, но искат да си го платя, някаква си г-жа Григорова от оператора ми се накара, защото не съм си платила на 1-во число, а всъщност трябва да платя на 6-о и какво ли още не! Спора между двете страни в случая не ме вълнува толкова, колкото начинът, по който Булсат се държат към мен. Явно и бтв и тв7 са прави и недоволни от липсата на професионализъм.

03.01 2013 в 15:43

напротив, много мои познати ревнаха, че са им спрели бТВ. за някои от тях това дори беше капката, която ги накара да минат на друг оператор. аз също се кефя на тази телевизия, особено на Столичани в повечеи Революция З.

03.01 2013 в 12:02

БТВ ще ядат хурката като започне ефирното цифрово излъчване. Предполагам че техниката на Булсат ще може да се настрои да лови цифровата телевизия и да я закарва до телевизора, макар и с малко повече гъвкавост. А до тогава - бтв рекламите доста ще поевтинеят :)