bTV изчезна от мрежата на Bulsatcom, връщат част от таксата (0бновена)

Мая Младенова 02 януари 2013 в 10:57 8188 26

bTV
bTV

bTV и каналите от bTV Media Group изчезнаха от мрежата на Bulsatcom тази сутрин.

Изключването след края на почивните дни се очакваше, тъй като все още между медийната група и сателитния оператор няма подписан договор на 2013 г.

По информация от вчера, днес се очакват нови преговори. Въпреки това Bulsatcom сами са спрели сигнала, обясниха от bTV.

На мястото на каналите се появи следното съобщение от Bulsatcom:

"Уважаеми клиенти, Извиняваме се отново за причиненото неудобство. Въпреки усилията ни да бъде постигната нова договореност за приемливи условия в защита на интересите на клиентите ни, сигналът бе преустановен поради изтичане на договора ни с bTV Media Group. Сигналът ще бъде възстановен при достигане на справедливо решение.

За времето на прекъсване на сигнала и до неговото възстановяване, клиентите на Булсатком ще бъдат компенсирани със съответното отчисление от месечната такса. Както и ще им бъде оказано съдействие за настройка на телевизионните приемници за приемане на ефирен сигнал."

В късния следобед bTV пусна официално съобщение,  от което става ясно, че и днес споразумение не е постигнато.

"Доставчикът продължава да налага безпрецедентна ценова дискриминация на bTV, въпреки че цената на каналите bTV е изцяло съобразена с пазарните условия и себестойността на програмното съдържание. Като злоупотребява с пазарната си мощ и над 35% пазарен дял, Булсатком изнудва медията с непазарни цени, а в същото време предлага по-добри условия на други български канали с многократно по-нисък аудиторен дял", гласи позицията на телевизията.

Засега не е спрян сигналът на TV7, с която Bulsatcom също няма подновен договор. В края на декември изтече и договорът на Bulsatcom с Нова тв и сродните й програми.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!