Полицаите чертаят план за евакуация на депутатите (обновена)

26 юни 2013 в 10:57 5080 23

Парламентът. Снимка: БГНЕС
Парламентът. Снимка: БГНЕС

Десетина полицаи начело с шефа на масовите мероприятия в момента чертаят на лист хартия върху капака на полицейски автомобил план за евакуация на депутатите от сградата на Народното събрание, видя наш репортер.

В 11:10 ч полицаите направиха коридор за извеждане пред Центарлния вход на парламента. Униформените (няколко десетки на брой) са подредени в две плътни редици от двете страни на централния вход. Минути по-късно специализирана полиция изведе министър-председатя Орешарски и членове на кабинета. Полицаите бяха изпратени в аплодиаменти от протестиращите гржадани.

Около 11,05 ч на страничния вход откъм Софийския университет бяха строени 50-60 полицаи, разположени межу сградата и огражденията.

Малко по-рано пред НС пристигнаха още два автобуса с униформени, а няколко полицаи влязоха в парламента.

Вероятно те ще се опитат да изведат под охрана "залостените" от демонстрантите депутати. Вътре с тях са и членове на кабинета - премиерът Пламен Орешарски, екоминистърът Искра Михайлова, финансовият министър Петър Чобанов, социалният Хасан Адемов и военният Ангел Найденов.

Стотиците протестиращи на площад "Народно събрание" и около парламента са завардили всички изходи и не пускат народните представители да излязат навън, докато не подадат оставки.

В момента БСП е на спешно заседание на парламентарната група.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!