Полицаите чертаят план за евакуация на депутатите (обновена)

Последна промяна на 26 юни 2013 в 10:57 4583 23

Парламентът. Снимка: БГНЕС
Парламентът. Снимка: БГНЕС

Десетина полицаи начело с шефа на масовите мероприятия в момента чертаят на лист хартия върху капака на полицейски автомобил план за евакуация на депутатите от сградата на Народното събрание, видя наш репортер.

В 11:10 ч полицаите направиха коридор за извеждане пред Центарлния вход на парламента. Униформените (няколко десетки на брой) са подредени в две плътни редици от двете страни на централния вход. Минути по-късно специализирана полиция изведе министър-председатя Орешарски и членове на кабинета. Полицаите бяха изпратени в аплодиаменти от протестиращите гржадани.

Около 11,05 ч на страничния вход откъм Софийския университет бяха строени 50-60 полицаи, разположени межу сградата и огражденията.

Малко по-рано пред НС пристигнаха още два автобуса с униформени, а няколко полицаи влязоха в парламента.

Вероятно те ще се опитат да изведат под охрана "залостените" от демонстрантите депутати. Вътре с тях са и членове на кабинета - премиерът Пламен Орешарски, екоминистърът Искра Михайлова, финансовият министър Петър Чобанов, социалният Хасан Адемов и военният Ангел Найденов.

Стотиците протестиращи на площад "Народно събрание" и около парламента са завардили всички изходи и не пускат народните представители да излязат навън, докато не подадат оставки.

В момента БСП е на спешно заседание на парламентарната група.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.06 2013 в 15:58

Добре, щом казваш. Отдавна не се бях смяла така на коментар в интернет. По принцип бих ти подминала коментара, но заслужаваш отговора. Сигурна съм, че си голям патриот и родолюбец, затова все пак бъди добър, стани президент.

За твое сведение този, който в момента ме управлява, е сложил ограждения за морски джетове по целия плаж в едно затънтено средиземноморско село. Нещо, което ние в България не можем да организираме и в големите черноморски градове с години. Това е само детайл, но точно тези детайли, които сме изгубили в ежедневието си, превърнаха живота ни в България в хаос и кочина. Другата разлика между теб, управляван от Азис (защото теб в момента точно Азис те управлява, не се заблуждавай) и тези, които се управляват сами, е възпитанието и уважението, с което подхождат към хората около себе си, включително тези, които са на различно мнение. Когато твоето поведение и начин на мислене престане да бъде мнозинство в България, нещата ще се оправят от само себе си.

26.06 2013 в 14:18

това не са "някакви хора" а народни представители от решенията на които зависи какво ще става в страната следващите месеци години..ако ги оставим да си правят каквото им хрумне това ще бъде мнооого некрасиво..най същественят елемент на красотата е истината..

26.06 2013 в 13:22

Еми очевидно е, че това тебе те устройва. И Азис да те управлява, пак няма да имаш нищо против, защото си се примирил и да единственото нещо, което остава за теб е да се прибереш при жена си.

26.06 2013 в 12:57

Не призовавъм към агресия, но кръв не съм чул да има. Трябва малко да се осъзнаят тия хора обаче .. животни .. то в парламента не са хора .
Хайде сега като "интелигентни" да кажем, че границата на агресията е мятане на яица и домати, и препречване на пътя на политиците да влизат и излизат в/от парламента. Нека останат до 19:30 да видят с пълна сила колко 2-3 хиляди човека има на протестите, да има и ние кой да напсуваме като минем през парламента и така.
Всички доволни, пак утре пак ...

26.06 2013 в 12:46

Близо две седмици водя дъщеря си на протестите - когато времето го позволява, Избягваме адските жеди, както и вчера студеното време. Просто послушахме съвета на агент ГОГОВ и призивите на ония 12% които гласуваха по ранзи форуми ЗА отнемане на родителските права на тия дето си водели децата на протест, макар и мирен. Та оставиха хората децата и взеха сопите, и точно тези с децата знаят, защо го правят - не заради себе си а за децата си.

Десетки хиляди бяха НАГЛО провокирнаи от парламент и правителство с НАЙ-МАЛКАТА подкрепа и представителност в новата история на България - някой хора вече не издържат...

26.06 2013 в 12:42

хаха! Точно казано!

26.06 2013 в 12:41

Прочети, https://bivol.bg/pepi-evroto-chef.html
Тогава ми говори за СЪД!

26.06 2013 в 12:35

Лошото е, че границите на "галенето с перце" за всеки са различни. За теб е стоенето, за тези, които сутринта се мятаха по депутатската кола е това. За някой да метне домат е граница, а за друг- да метне камък. Ей тук отдолу се появиха и слабо грамотните коментиращи, които пишат с главни букви. След един час ще са на протеста, защото медиите тръбят как нещо голямо става пред парламента и хайде всички на Ура да сваляме депутатите с блокада. Сещаш ли се накъде бия и накъде е много вероятно да тръгнат нещата? Това твоята форма протест ли е? Защото всяка форма на зараждаща се агресия не е моят протест и съм напълно свободна да го кажа в прав текст.

26.06 2013 в 12:12

Тези мутри се опитват да открадтнат бъдещето на цяла нация. Да направиш жива верига и да не ги пускаш да излязат за 1-2 часа, на мен ми се струва като галене с перце в сравнение с това, което "управляващите" искат да направят.

26.06 2013 в 12:08

БАРЕКОВ,ТИ СЕГА И ПИЛЕ ЛИ СТАНА БЕ ПРОДАЖНИК?