Почина момиченцето, пострадало при катастрофата на Цариградско

Вероника Шербанова 23 юли 2013 в 12:23 4615 5

Болница, Снимка: БГНЕС
Болница, Снимка: БГНЕС

6-годишната Елена, която пострада тежко при катастрофата на "Цариградско шосе", е починала снощи в болница "Св. Анна", където беше приета за лечение, съобщи БНТ.

На 10 юли таксиметров шофьор помете с над 100 км/ч чакащите на спирка на градския транспорт при The Mall на "Цариградско шосе".

Полицията установи, че шофьорът на таксито Михаил Куртев е имал 1,89 промила алкохол в кръвта. Куртев призна, че е пил мента с приятели, преди да се качи в таксито. 

При катастрофата загина 25-годишната Станислава Асенова, а 11 души бяха ранени. Сред тях беше и 6-годишната Елена, която беше приета в тежко състояние в болница "Св. Анна". 

Тя постъпи в лечебното заведение с черепно-мозъчна, гръдна и коремна травми. Тя беше веднага оперирана, а по-късно през нощта претърпя и втора операция заради кръвоизлив в корема. 

Майката на Елена също беше приета в болницата. Тя е със счупен таз. Състоянието й е стабилно и според лекарите ще бъде изписана до края на седмицата. 

Преди дни Софийският апелативен съд остави Михаил Куртев за постоянно в ареста. Пред съда Куртев заяви, че съжалява, но не може да върне нещата назад. 

Това не е първото подобно провинение на Куртев. През 1998 г. той е бил признат за виновен за шофиране в нетрезво състояние, като концентрацията на алкохол в кръвта му 2,0 промила. Тогава той е наказан с глоба. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови