Двама арестувани в Тервел, заплашвали екип на Спешна помощ

Вероника Шербанова 03 юни 2013 в 17:09 2159 3

Линейка. Снимка: БГНЕС
Линейка. Снимка: БГНЕС

Полицията в Тервел арестува двама мъже, заплашили със саморазправа персонала на Спешния център в града и извиканите на мястото полицаи, съобщи „Фокус“.

Пациент, на когото спешният екип оказвал помощ след подаден сигнал, и придружаващият го мъж започнали да обиждат медиците и да ги заплашват. Инцидентът станал около 20.30 часа в събота.

Спешният екип се обърнал за помощ към полицията в Тервел. Двамата мъже започнали да обиждат и да заплашват пристигналите на мястото служители на реда.

Мъжете – 45-годишният Р.Н. и 43-годишният М.А. от село Сърнец, област Добрич, са арестувани, като са оказали съпротива. Те са задържани за 24 часа и след това освободени.

По случая е образувано бързо полицейско производство.

При последното нападение над екип от Спешна помощ в София сериозно пострада лекарят д-р Красимир Йорданов. Случилото се предизвика отново въпросът за криминализирането на нападенията над лекари.

От Българския лекарски съюз заплашиха с лекарски протести, ако до 15 юни не бъдат приети промените в Наказателния кодекс, според които нападателите на лекари ще могат да получават ефективни присъди.

Поправката беше гласувана на първо четене миналата седмица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!