Quantcast

Плете се мрежа "София без блокади", която да спъва протеста

Последна промяна на 26 август 2013 в 13:26 9588 85

Владимир Танев
Владимир Танев

Нова инициатива "София без блокади" се роди от гражданския гняв срещу антиправителствените протести. Популярни лица организираха контактна група за диалог с институциите, която да ограничи протеста ДАНСwithme само до пространството около НДК и парковете.

Куриозното е, че автор на идеята е човекът, който ръководеше програмата на "Дарик радио" по време на протестите от 1997-ма - Владимир Танев. Възходът на "Дарик" бе именно по време на отразяването на тогавашните събития.

Поддръжниците на идеята за "София без блокади" направиха и фейсбук група, която вече има над 1200 последователи. Контактната група от разпознаваеми лица ще преговаря с Общината да ограничи протестиращите и да не им позволи да затварят пътища, улици и кръстовища.

Начело на новия фронт е Владимир Танев - бивш програмен директор на "Дарик радио" и главен редактор на бившето "Радио Нет". Според публикация в сайта bgmak.eu сред спряганите имена на поддръжници на антипротестната кауза са още ген. Богомил Бонев, Любка Качакова (бивш зам. министър на икономиката в кабинета "Сакскобургготски"), Нора Стоичкова (журналист и пиар), Веселина Томова (главен редактор на сайта Afera.bg), Ани Алашка (пиар на Българската стопанска камара), Елена Маразова,  Александър Симов (журналист от в. "Дума), Любо Кольовски. 

Пак в същия сайт Танев е цитиран да казва: "Надничарите от жълтите павета нямат право да нарушават спокойния живот на 2 милиона столичани." И още:

Както МАК първи съобщи на жителите на милионна София започва да им идва до гуша от “умни и красиви”. За да разбере кметицата, че София не е само хиляда анархисти, които своеволно парализират града преди седмица бе създадена инициативна група СОФИЯ БЕЗ БЛОКАДИ. Вече има излъчена контактна група  чиято цел е активен диалог с институциите и факторите, от които зависи отблокирането на европейска София.

Цитираният линк води към друга статия, под която има програма в 10 точки (виж най-долу).

Пред OFFNews бившият зам. министър на икономиката Любка Качакова отрече участие в инициативата. Тя била поканена, но отклонила предложението. 

Бившият вътрешен министър ген. Богомил Бонев потвърди, че участва в контактната група, която ще се бори за това да няма блокади на пътища и кръстовища. "Мотивира ме това, че правата на гражданите трябва да се спазват, не бива да се допуска злоупотреба с права. Редно е да се определи пространство за протеста и той да не излиза от него, особено през септември, когато и децата започват училище", коментира той пред OFFNews. По думите му инициативата няма политическа, а единствено гражданска цел.

 

СОФИЯ БЕЗ БЛОКАДИ В ДЕСЕТ ТОЧКИ (*Запазваме оригиналния правопис)

/проект/
1.Гарантиране провеждането на всякакви протестни и контрапротестни действия единствено според клаузите на законите.
2.Забрана за провеждане на всякакви протести и контрапротести под формата на шествия по улици и булеварди с движение на МПС.
3.Забрана за блокиране на столични булеварди, улици и кръстовища от страна на всички протестиращи и контрапротестиращи.
4.Обособяване на специални зони за проведане на протести, като пространството пред НДК, Борисовата градина, Южен парк, Северен парк, зоната около Панчаревското езеро и др.
5.Забрана за провеждане на каквито и да е протестни и контрапротестни действия след 22.00 часа.
6.Забрана за използване на вузувели и всякакви други шумни звукосъздаващи средства от страна на протестиращи и контрапротестиращи.
7.Задължение към организаторите на всякакви протестни и контпрапротестни действия за инсталиране на мобилни химически тоалетни за сметка на самите организатори.
8.Задъжение към организаторите на всякакви протестни и контраппротестни действия за почистване на всякакви боклуци и отпадъци след провежданетто на събитията за сметка на самите организатори.
9.Задължение към оранизаторите на всички протестни и конпрапротестни действия да възстановят със свои средства намесени досега поражения върху общинска частна и публична собственост.
10.Искане към Столична община да предостави на юридическите съветници на СОФИЯ БЕЗ БЛОКАДИ всички получени досега искания за съгласуване за провеждане на всякакви протестни и контрапротестни действия за правен и фактически анализ.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.08 2013 в 00:18

Комунистическа мрежа ще да е, ама няма да се оплетем в нея! До оставката ще има блокади!

27.08 2013 в 22:01

Хахахахаха!!!!!
Представяш ли си на Панчарево, с въдици,одеала, топки и федербали.....
А Пчеличката Мая - на понтон сред водоема. И я замеряме с червеи и кой кват стръв има....
И се сетили за буклуците - аз на протестите дет съм ходил по-чисти улици не съм виждал, освен някой буклук в бял автобус....
И не са вувузели а: "6.Забрана за използване на вузувели и всякакви други шумни звукосъздаващи средства от страна на протестиращи и контрапротестиращи." Хахахахахаха.... Абе контрапротестиращите са хора на възраст, а тези смешници им забраняват да пръцкат... Алоооо.... Здравната менестрелкаааа, намеси се бееее....

27.08 2013 в 21:15

По конституция всеки има право на мнение. Аз съм за мирни протести и обосновани искания. Това е на лице при сега действащите протести срещу правителството. Трябва да продължат до подаването на оставка. А що се отнася до тази петиция, смятам, че е поръчана и в интерес на определени хора от кръга на сега действащата коалиция.

27.08 2013 в 20:23

няма как без протести и блокади ,трябва да си заминават вече тия червени палячовци

27.08 2013 в 15:08

Като не искат блокади да дават ОСТАВКА!

27.08 2013 в 12:54

18 с онова IP от групата на 30-на други ника ли беше? Дето си сменя ника на всеки 2 минути? Питам, че ми е любопитно.

27.08 2013 в 12:50

Word! И, разбира се, с образование извън България още по соца.

27.08 2013 в 12:38

Абе клоун, протестира цялата държава, и това е прецедент! Овчият народ се събужда! Е, още има да се будят, и това ще се случи.

А септември ще стане сериозно, щото нещастниците в правителството не оставиха хората да си почиват и продължиха със свинщините. Сега много хора са вбесени.

27.08 2013 в 10:09

ДС винаги е на мода. Добре дошъл в компанията НИ, Танев, дето случайно си избрал името "Спасов" и случайно си подписал Декларацията в казармата. Да знаеш и аз бях наоколо тогава... А да ни разкажеш какво си шушукал на ушенце... Аз бих се чувствал неудобно - някак е кофти ченгесарницата да ни учи на ред и спокойствие...

27.08 2013 в 09:40

Няма как да стане това да протестират тихомълком и никой да не им обръща внимание! И тия нещастниците пак да не си подават оставката!