Петното протестира край БНТ срещу намеса в Сирия

Елица Мартинова 30 август 2013 в 10:00 3272 8

Бисер Миланов-Петното
Бисер Миланов-Петното

Бисер Миланов, по-известен с прозвището „Петното“, и хората от Национално сдружение „Свобода“ се явиха в четвъртък вечер пред БНТ, за да протестират срещу възможната военна намеса в Сирия, съобщи bTV.

„Тая сбирка днес е продиктувана от нападението на САЩ върху Сирия. Демонстрираме ,че не сме съгласни. Искаме Сирия да си оправят проблемите, да няма чужда намеса. Искаме да се събуди тоя народ във всички държави”, коментира Петното.

Той и останалите демонстранти настояват България да не се намесва и да запази неутралитет, ако Западът все пак удари по Дамаск.

На въпроса как са се организирали и защо са избрали БНТ за място на протеста си Петното обясни: „Ние сме от Национално движение „Свобода” и си се събираме веднага . Беше обявено във Facebook. Това е гражданска идея”.

Името на Бисер Миланов нашумя, след като бе поканен на среща от премиера Пламен Орешарски, редом с други удобни „протестиращи“.

Той е човек с дълга криминална биография. Представителят на гражданско движение „Свобода“, което открито подкрепя управляващите и прави редовни опити да саботира протестите срещу тях, е губил често свободата си. Той е познат на полицията като рецидивист с дълъг стаж като затворник.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews