Кой е Бисер Миланов – Петното?

OFFNews 09 август 2013 в 16:21 61633 57

Бисер Миланов (вляво) и компания при ареста им от полицията, в опит да провокират насилие на протестите. Снимка: Фейсбук профилът на Миланов
Бисер Миланов (вляво) и компания при ареста им от полицията, в опит да провокират насилие на протестите. Снимка: Фейсбук профилът на Миланов

 

„Протестиращият“ Бисер Миланов, по прякор Петното, който днес бе поканен на поредна среща от премиера Пламен Орешарски, редом с други удобни „протестиращи“, е човек с дълга криминална биография.

Представителят на гражданско движение „Свобода“, което открито подкрепя управляващите и прави редовни опити да саботира протестите срещу тях, е губил често свободата си. Той е познат на полицията като рецидивист с дълъг стаж като затворник.

45-годишният Миланов е от Русе и има 7 присъди, част от тях ефективни. Първата е получил още на 18 години след кражба. Присъдата е условна, но скоро е последвана от ефективна - през 1987 г., когато е осъден за кражба на автомобил на 6 месеца лишаване от свобода. Бягство от затвора му носи трета присъда и на 20 години той вече е с три присъди. Тогава Миланов е осъден на 4 години и три месеца зад решетките.

Едва излязъл от затвора - през 2004 г., отново е осъден за оказана съпротива на полицай. Той получава две години затвор за хулиганство, отново ефективна. През 2007 г. следва нова присъда - с лишаване от свобода за срок от 2 години за нанасяне на тежка телесна повреда.

През 2010 г. съдът в Самоков му е наложил 6 месеца пробация за шофиране в пияно състояние. И в момента той има няколко висящи дела.

Миланов бе неколкократно задържан от полицията по време на протестите в опит да провокира насилие, саботира първата пресконференция на „Протестна мрежа“ и отново бе изведен от полиция. След което се опита да нахлуе в БНТ по пример на Волен Сидеров по-рано.

След днешната среща на Орешарски с неправителствените организации OFFNews изпрати запитване до Министерския съвет на какво основание е поканен и Бисер Петното, и защо екипът на премиера намира него и организацията му за достоен партньор в „диалога“ с гражданите. Очакваме отговора на правителствената пресслужба. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!