Павел Шопов от "Атака" стана зам.-шеф на Комисията по парламентарна етика

Последна промяна на 12 юли 2013 в 09:58 5523 5

Павел Шопов, Снимка: БГНЕС
Павел Шопов, Снимка: БГНЕС

След като преди седмици парламентът реши да отнеме въпросите на парламентарната етика от ръцете на националиста Волен Сидеров, днес атакистите все пак успяха да прокарат свой човек за зам.-председателското място на Комисията по вероизповеданията и парламентарната етика.

Странното съчетание се роди след кръстоска между Комисията по корупцията и парламентарната етика и Комисията по вероизповеданията, жалбите и правата на човека.

Комисията по парламентарната етика бе оглавена от червения депутат Пламен Славов.

От "Коалиция за България" (КБ) в състава влизат още Атанас Зафиров, Васил Антонов, Емил Костадинов, Калин Милчев, Петър Мутафчиев и Пламен Желязков. От ДПС предложиха само зам.-председател - Хюсеин Хафъзов. Партията на Местан има право на още двама членове в комисията, но ще издигне кандидатурите им следващата седмица.

От "Атака" издигнаха за зам.-председател Павел Шопов и за член от състава най-младия депутат в 42-рото Народно събрание Кристиян Димитров.

Както обикновено, в комисията няма представители на ГЕРБ, които и днес не са в пленарна зала.

Парламентът избра състав и на Комисията по правата на човека и жалбите. За председател бе избран депутатът Тунчер Кърджалиев от ДПС. Освен Кърджалиев, в комисията ДПС ще бъде представено от Георги Горанов и Мехмед Атаман.

От КБ вкараха в комисията Георги Анастасов (зам.-председател), Георги Гьоков, Йорданка Йорданова, Маргарите Стоилова, Милка Христова, Станислав Владимиров и Тодор Радулов.

От "Атака" също обещаха да предложат кандидати следващата седмица, тъй като в момента не са готови с кандидатурите си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.07 2013 в 11:46

Този ли? хехехехехехехехехехехехехехехехехехехе
Предлагам на медиите да спрат внимание върху този тип и да се поразровят около него още откак беше в ХДС в СДС, да видим колко бързо ще го изкарат .. ако не от етиката от нерви.

12.07 2013 в 11:34

Комунист и Атакист и етика, това е трогателна, просълзяваща новина.Сидеров ще бори корупцията,това и Дан Браун не може да го измисли.
Но вчера г-н Цацаров ви нахвърля нов сценарий за следващите серий пред които всички писатели ще изпаднат в захлас,черна завист ще изпепели душите и мозъците им.Сидеров при хулиганска проява ще бъде арестуван-и го правиме герой,БСП показва ,че се дистанцира от него за пред Европа,а целокупният народ изпада в екстаз пред подвига на Г-Н Цацаров.Е кажете изложено умело на хартия си плаче за Нобелова награда.А Сидеров ще бъде принуден да направи нещо хулиганско още повече ,че му иде отръки и се започнаха едни сериали.Мале какво ни още чака.

12.07 2013 в 11:29

Ред нек афтър ред нек!

12.07 2013 в 10:30

Ами честито!тоя не е ли от сидеровата чета? Уредихме се и с етика и с вероизповедания.

12.07 2013 в 10:13

Хахахахахахахахаха, луди ли сте беееееееее? Издънки!