Павел Шопов от "Атака" стана зам.-шеф на Комисията по парламентарна етика

Елица Мартинова 12 юли 2013 в 09:58 6026 5

Павел Шопов, Снимка: БГНЕС
Павел Шопов, Снимка: БГНЕС

След като преди седмици парламентът реши да отнеме въпросите на парламентарната етика от ръцете на националиста Волен Сидеров, днес атакистите все пак успяха да прокарат свой човек за зам.-председателското място на Комисията по вероизповеданията и парламентарната етика.

Странното съчетание се роди след кръстоска между Комисията по корупцията и парламентарната етика и Комисията по вероизповеданията, жалбите и правата на човека.

Комисията по парламентарната етика бе оглавена от червения депутат Пламен Славов.

От "Коалиция за България" (КБ) в състава влизат още Атанас Зафиров, Васил Антонов, Емил Костадинов, Калин Милчев, Петър Мутафчиев и Пламен Желязков. От ДПС предложиха само зам.-председател - Хюсеин Хафъзов. Партията на Местан има право на още двама членове в комисията, но ще издигне кандидатурите им следващата седмица.

От "Атака" издигнаха за зам.-председател Павел Шопов и за член от състава най-младия депутат в 42-рото Народно събрание Кристиян Димитров.

Както обикновено, в комисията няма представители на ГЕРБ, които и днес не са в пленарна зала.

Парламентът избра състав и на Комисията по правата на човека и жалбите. За председател бе избран депутатът Тунчер Кърджалиев от ДПС. Освен Кърджалиев, в комисията ДПС ще бъде представено от Георги Горанов и Мехмед Атаман.

От КБ вкараха в комисията Георги Анастасов (зам.-председател), Георги Гьоков, Йорданка Йорданова, Маргарите Стоилова, Милка Христова, Станислав Владимиров и Тодор Радулов.

От "Атака" също обещаха да предложат кандидати следващата седмица, тъй като в момента не са готови с кандидатурите си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!