Орешарски се скри от въпроси на конференцията на ПЕС

Елица Мартинова 22 юни 2013 в 13:48 2293 4

Пламен Орешарски. Снимка: БГНЕС
Пламен Орешарски. Снимка: БГНЕС

На фона на протестиращите, които въпреки жегата се събраха пред НДК, за да поискат оставката на кабинета, премиерът Пламен Орешарски се скри от журналистически въпроси. 

Министър-председателят даде пресконференция след среща с румънския премиер Виктор Понта.

Орешарски обясни, че с колегата си са обсъдили въпроси, важни за икономиката на двете страни. Сред дискутираните теми са общите усилия за прием в Шенген и работата по проекта "Набуко-Запад".

Премиерът обяви, че ресорните министри в двете държави ще направят изследвания за въздействието върху околната среда на проекта. По думите му той е ключов за енергийната независимост и на Румъния, и на България.

"Надявам се, че и двете страни сме осъзнали - не трябва да работим повече в контекста на състезание. Правили сме го през изминалите години и и двете страни загубихме. Най-добрият подход за двете държави е да бъдат заедно и да работят заедно. Трябва да  обединим усилията си за прием в Шенген. Ние сме не само съседи, но и приятели. Трябва да разберем, че заедно сме по-силни", апелира Понта.

Пресконференцията приключи за пет минути, след което на медиите не бе дадено право за въпроси. От пресцентъра на Орешарски обясниха, че нямало време за питания, защото програмата на премиера била претоварена.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови