Дежа Вю от ГЕРБ: И Орешарски се оплака, че му се паднало най-тежкото управление

Елица Мартинова 22 юни 2013 в 11:47 2888 10

Пламен Орешарски. Снимка: БГНЕС
Пламен Орешарски. Снимка: БГНЕС

"На моето правителство се падна случаят да има най-трудните 100 дни в сравнение с всички последни български правителства", оплака се пред колегите си от ПЕС министър-председателят Пламен Орешарски.

Премиерът подчерта, че още от създаването си кабинетът работи в тежки условия.

"Правителството беше избрано много трудно, и още от първите дни му се иска оставка. Иска се и сега. Въпреки това, ние се фокусирахме още в деня на избирането на правителството върху няколко важни неотложни групи мерки, които да подобрят живота на хората", коментира Орешарски на конференцията.

Думите на министър-председателя поразително напомнят на изказванията на ескрпемиера Бойко Борисов. Той неведнъж е изтъквал, че най-тежкият период за управление се е паднал именно на ГЕРБ.

" И аз исках да управлявам във време на растеж, каквато беше 2007-2008 година, но ми се случи в най-тежката финансова криза. И виждате държавите – една под друга падат. Не е толкова лесно, колкото си мислят", бяха думите на тогавашния премиер Борисов по време на заседание на МС, проведено на 1 март.

Докато в Зала 3 на НДК министър-председателят Орешарски и неговата решителност срещат подкрепа в редиците на ПЕС, пред НДК стотици хора скандират за оставката му. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!