ПЕС потупа по рамото Станишев за гафа с Пеевски

Елица Мартинова 22 юни 2013 в 12:19 3048 15

Сергей Станишев. Снимка: БГНЕС
Сергей Станишев. Снимка: БГНЕС

"Водиш държавата и ПЕС в изключително труден момент. Невинаги се срещат лидери, които да са толкова силни, че да могат публично да признаят, че са направили грешка", това заяви на конференцията на ПЕС председателят на Европейския парламент  Мартин Шулц.

Думите му бяха коментар по реакцията на Сергей Станишев след избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

"Това показва, че ти не си тесногръд човек, който е убеден, че всичко, което прави, е правилно. Ти си мислещ човек, и ти си човек, и ти правиш грешки и си признаваш. Това е разликата между нас и десните партии”, продължи с похвалите Шулц.

Минути по-рано в речта си лидерът на БСП Сергей Станишев също изтъкна като успех реакцията на БСП след гафа с избора на Пеевски.

"Всеки може да направи грешка, но ние си я признахме и я поправихме. Вярвам, че новото правителство има само една мисия и тя ще бъде постигната, защото сме твърдо решени  да успеем. Ние трябва да приложим спасителна програма", заяви Станишев.

Той коментира, че основната цел на БСП и кабинета "Орешарски" е да работи за отворена демокрация и да върне държавата на хората. По думите му при управлението си ГЕРБ са създали огромна пропаст между институциите и нуждите на хората.

Станишев подчерта, че Пламен Орешарски има кураж да проведе спасителна политика.

"Трудно е да поемем отговорност с подкрепата едва на половината парламент, но ние ще поемем в тази посока.  За да въведем тези важни промени, трябва да засегнем частни интереси и ощетените хора няма да са доволни. Но Орешарски има този кураж. Това правителство ще доказва ден след ден, че ние работим за това, което сме обещали - да върнем България обратно на хората", заяви червеният лидер Сергей Станишев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!