"Орешарски марш" вече е във Варна, на косъм от крайната цел

17 август 2013 в 16:10 2723 16

Орешарски марш Снимка: Noresharski.com
Орешарски марш Снимка: Noresharski.com

Протестният пешеходен поход "Орешарски марш" стигна Варна. Около 16 ч днес варненци са организирали посрещане на протестиращите пред Катедралата. Очаква още хора да се присъединят към групата още на Аспаруховия мост, съобщава Антиправителствената информационна агенция "Норешарски".

„Подкрепата се покачва с наближаване на Варна. Надявам се хората наистина да се замислят, дори тези, които не са толкова активни“, казва инициаторът на протестния поход Любен Иванов. В момента групата се състои от шестима „четници“, а около обяд днес те бяха на 10 км от морската столица.
Участниците в „Орешарски марш“ ще преспят във Варна, а утре в 10 ч ще потеглят към Евксиноград отново от площада пред Катедралата. Те се надяват много варненци да се присъединят в последната част от маршрута, за да стане напълно ясно посланието на протестния поход.
„Всеки, който иска да занесе плакат и надпис, който политиците да видят, да се присъедини и да го остави край Евксиноград. За да могат политиците, които отидат да почиват там, да разберат ясно какво иска да им каже народът“, призовава Любен Иванов.
Протестният поход „Орешарски марш“ стартира на 3 август пред Министерския съвет в София, а от началото му досега участниците са извървели пеш над 500 км. По план преходът трябваше да завърши на 14 август, но „четниците“ взеха решение да извървят пеша и отсечката между Бургас и Варна, която предварително бе планирана за изминаване с автомобили.

Крайната им цел е правителствената резиденция "Евксиноград".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!