"Орешарски марш" наближава Карнобат, протестът се мести в Благоевград

Елица Мартинова 11 август 2013 в 11:00 1890 11

46-ият ден от протестите в снимки
46-ият ден от протестите в снимки

Протестиращите, които тръгнаха на пешеходен поход към резиденция на властта "Евксиноград", днес трябва да достигнат до Карнобат.

Пред "Нова телевизия" участниците в похода обясниха, че се чувстват добре и срещат подкрепа от шофьорите по пътя. Те споделиха, че не всички, с които се срещат, са настроени положително към инициативата.

Междувременно демонстрантите срещу кабинета "Орешарски" ще гостуват в Благоевград, съобщиха от антиправителствената пресслужба NOрешарски.

"Под надслов #ДАНСwithme гостува на Благоевград протестиращи от цялата страна ще се съберат днес в Благоевград, за да подкрепят исканията на хората в югозападния град. Сборният пункт ще бъде пред Областната управа на пл. Георги Измирлиев от 14 ч., а за събитието има разрешение от общината", пишат от пресцентъра на протестиращите.

Гостуването в Благоевград е инициирано от Протестната мрежа и е разпространено в някои от най-големите организационни групи и Facebook-събития за протестни акции от цялата страна. За пътуващите с автомобили е осигурен паркинг от страна на домакините, а от няколко дни в социалните мрежи активно се разменят разписанията на автобуси и влакове към южния град, информират още от NOрешарски.

Гостуването в Благоевград не отменя протеста срещу кабинета в София, който обичайно ще започне в 18.30 ч. пред Министерски съвет.

Паралелно с това продължават и демонстрациите в подкрепа на правителството. Вчера поддръжниците на кабинета гостуваха на съратници в Нова Загора.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!