Орешарски бяга от ТВ дебата с протестиращите

29 юли 2013 в 20:54 3969 18

Пламен Орешарски. Снимка: БГНЕС
Пламен Орешарски. Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Пламен Орешарски отклони поканата на режисьора Стоян Радев, юриста проф. Георги Близнашки, икономиста Асен Василев и Антоанета Цонева от Института за развитие на публичната среда за ТВ дебат “за” и “против” оставката на кабинета.

Те предложиха диспутът да се състои в подходящия формат на предаването “Референдум” по БНТ, където успоредно на дебата в студиото зрителите могат да гласуват за една от двете позиции.

Ето пълния текст на отговора на премиера Пламен Орешарски до Антоанета Цонева: 

Уважаема г-жо Цонева,

Благодаря Ви за поканата за публичен дебат.

Готов съм на диалог с всички. За мен е важно да обсъдим важните въпроси с представители на неправителствени организации и на гражданското общество.

Откакто поехме отговорността за управлението на страната, като свой личен ангажимент определих всеки втори петък да има отворени дискусии в сградата на Министерския съвет с представители на протестиращите и на гражданското общество като цяло.

Създадохме и обществени съвети към всяко министерство, които се събират регулярно като платформа за обществена и експертна дискусия по важни в различните сектори въпроси.

Напомням Ви, че първата ми покана към Вас беше отправена още на 17 юни и тя бе отказана с поставянето на условия. Те отдавна бяха изпълнени, но така и не се срещнахме.

Каня Ви отново в сградата на Министерския съвет. Предлагам срещата да бъде в четвъртък, 1 август 2013г., с начало 15.00 часа.

Същевременно от правителствената информационна служба обявиха, че утре в 11.30 ч. в сградата на Министерския съвет Пламен Орешарски ще се срещне с представители на Гражданска инициатива „За нов обществен договор“ по тяхно искане.

"Гражданската инициатива организира и координира национална подписка с граждански искания и за даване кредит на доверие на Народното събрание и правителството за изпълнението им. Представителите на „За нов обществен договор“ желаят да запознаят премиера със заложените в подписката искания и да обсъдят възможностите за тяхното реализиране до края на годината", уточняват от пресслужбата на Министерския съвет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!