Октай Енимехмедов поиска оставката на кабинета

Юлиан Христов 21 октомври 2013 в 12:57 3949 2

Октай Енимехмедов. Снимка: Сергей Антонов
Октай Енимехмедов. Снимка: Сергей Антонов

Нападателят на Ахмед Доган - Октай Енимехмедов - поиска оставката на правителството в съда днес.

"Вашето правителство е надвиснало като черен облак над страната. Вие трябва да подадете оставка, за да изгрее слънце над България", обърне се Енимехмедов към председателя на ДПС Лютви Местан от съдебната трибуна.

Октай попита лидера на ДПС защо смята атентата срещу Доган за политическа екзекуция. Местан отказа всякакъв коментар по изказването и заяви, че няма води диалог с криминално проявен човек.

След края на делото пред журналисти Местан каза, че за него е очевидно престъплението, което Енимехмедов е извършил. "Важният въпрос, свързан с делото срещу Октай Енимехмедов, е въпросът за поръчителя. Надявам се, компетентните органи да не преустановят работата по установяването на политическия поръчител, който стои зад Октай Енимехмедов", коментира Местан.

Според лидера на ДПС с изявленията си в съда Октай е направил "нескопосан опит" да представи политически каузи.

По-рано днес пред съда показания даде и Мустафа Карадайъ - човекът, който първи успя да обезвреди Енимехмедов. Пред съда Мустафа заяви, че Доган е доказан патриот със своята дейност през последните 23 години. По този начин той отговори на въпрос на подсъдимия дали смята, че Доган е патриот. Октай заяви, че ако се окаже, че бившият лидер на ДПС е патриот, то тогава той би признал вината си. Крадайъ заяви, че не смята да отговаря на "този младеж", което провокира реакцията на Октай: "Този младеж направи онова, което вие години наред не смеете. Въртяхте се като чакали около него и крадяхте от народните пари".  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!