Quantcast

Огнян Минчев: Близък ли е Костов до корпоративно-търговския картел?

Последна промяна на 21 октомври 2013 в 16:36 6742 26

Огнян Минчев. Снимка: БГНЕС
Огнян Минчев. Снимка: БГНЕС

Вeрни ли са слуховете за близост на Иван Костов до корпоративно-търговския картел, който управлява страната?

Това попита политологът Огнян Минчев чрез фейсбук профила си часове след интервюто на бившия премиер и екслидер на ДСБ за предаването "Нека говорят" на bTV.

Подкрепял съм открито и категорично Иван Костов като премиер и държавнк в периода 1997-2001 г. за редица негови политически решения и действия.

Платил съм цена на публично оплюване за това - вече 15 години я плащам. Това ми дава известно легитимно право да попитам публично: Верни ли са слуховете и мненията на редица близки до г-н Костов политически фигури за дългосрочни специални отношения на близост между него и водещи фигури на корпоративно-търговския картел, който днес управлява България? Има поредица косвени аргументи в подкрепа на подобна близост. Последният от тях е косвената - но силна защита, оказана от г-н Костов на Делян Пеевски в последното му интервю. Това не е въпрос, който задавам от лично любопитство. Ако подобна близост - и обвързаност съществува, това би имало сериозно въздействие върху свободата на действие и шансовете за успех на новосформирания Реформаторски блок, пише Минчев.

В интервюто си Костов коментира, че Делян Пеевски е демонизиран и партиите не би трябвало да се занимават с него, а с политика и с добруването на хората. Още за интервюто, което предизвика вълна от коментари, четете тук.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.01 2014 в 00:29

Без да съм гледал въпросното интервю, съм сигурен, че И. Костов не е имал впредвид явлението "Пеевски", а личността Пеевски. Защото има разлика, нали! Защото да се занимаваш с явлението "Пеевски" е политика, рискова и трудна, а да се фиксираш върху личността Пеевски, може да бъде и реклама на пошлостта - (по-добре лошо, отколкото нищо- казват претендиращите за публичност)

22.10 2013 в 15:51

Тц, грешиш. Не беше свързан, Костов си ИМАШЕ банкер.

22.10 2013 в 14:33

Ето защо Костов не е фактор в РБ и няма да бъде.

22.10 2013 в 10:10

+1

22.10 2013 в 08:10

Поздравления,Зара!!Ако в България се увеличи броя на хората ,които да разсъждават като Вас,то тя ще бъде спасена и ще има бъдеще,в противен случай- тежко и горко на бъдещите поколения.

22.10 2013 в 03:49

Съгласен. Освен това не видях в интервюто Костов да защитава Пеевски. Минчев криволичи... у лево!!!

22.10 2013 в 03:43

ИДИОТИ!!!

22.10 2013 в 01:41

В този смисъл думите на Костов са обезсърчителни за хилядите демократично настроени хора, за дясно ориентираните най-вече

22.10 2013 в 01:37

Не си прав! Явлението Пеевски обесмисля креативния човешки дух (особено при младите хора), че в Бг е възможно да постигнеш нещо (независимо от способностите ти), ако не си партийно протежиран. Ако си партийно протежиран може да станеш зам.министър преди да си завършил образованието си, да си в бордове на големи държавни предприятия на 21 г. без опит, да се возиш с джипове и охрана, а да декларираш Опел от 99г. и др. и др. Ето тези явления, които вече си имат име -явлението "Пеевски", кара младите хора да продължават да бягат от една държава без правила и закони, държава където законите са подчинени на явлението "П."

22.10 2013 в 01:20

Това , че медиите на КТБ са атакували Костов нищо не означава, тези медии ближеха задника на Б.Б., а после го плюеха,хвърляха флашки и компромати, а сега малко фокуса е изместен - на мушката е Президента.Така че принципност в позициите на тези медии липсва, както и професионализъм. Всеизвестни са обаче добрите отношения на Цв.Василев с Костов - всъщност Василев стартира по Костово време. Аз също съм отвратен от думите на Костов за "демонизирането" на Пеевски, ако не са извадени от контекста, или манипулирани.