Quantcast

Радан контрира Костов: Вълнува ни не личността, а проблемът Пеевски

Последна промяна на 21 октомври 2013 в 13:42 2286 5

Радан Кънев, председател на ДСБ. Снимка:БГНЕС
Радан Кънев, председател на ДСБ. Снимка:БГНЕС

Реформаторският блок не се интересува от персоналния образ на Делян Пеевски, а от публичната му роля. Това заяви пред bTV председателят на ДСБ Радан Кънев и един от лидерите на Реформаторския блок Радан Кънев.

Коментарът на Кънев е в отговор на изказването на предишния председател на ДСБ Иван Костов, че депутатът от ДПС Пеевски е „демонизиран” и партиите не трябва да се занимават с него.

„Имаме проблеми, които демонизираме”, посочи Кънев и заяви, че Реформаторският блок се изправя „принципно” срещу мафията, нарушенията при обществените поръчки, злоупотребите с кредитополучатели и др.

„Пеевски ни интересува само заради публичната му роля – той е назначен изключително млад в ръководния орган на едно от най-важните предприятия в България – Пристанище Варна, назначен е за следовател въпреки липсата на достатъчна експертиза, поверен му е Държавният резерв, свързан е с монополизирането на цял отрасъл и то медиите...”, изброи Радан Кънев.

В отговор на думите на Костов, че Реформаторския блок трябва да уточни отношението си към ГЕРБ, новият лидер на ДСБ за пореден път каза, че блокът не вижда бъдещ партньор в лицето на ГЕРБ. „Отношението към ГЕРБ е дълбоко персонализирано, а при нас отговорът винаги е принципен. Никой не се интересува от нашето отношение към ГЕРБ като цяло, а към отношението ни към лидерите Борисов и Цветанов”, подчерта Радан Кънев.

Коментирайки социологическите прогнози, че Реформаторският блок ще влезе в следващия парламент, но не като първа политическа сила, Кънев категорично отхвърли възможността за обединение с ГЕРБ или поддържаща роля на блока, каквато Атака играе в настоящото Народно събрание. „Атака” просто излъга избирателите си - те нямат ключова роля в управлението, нито едно тяхно обещание не влезе в програмата на правителството”, посочи лидерът на ДСБ.

Според Кънев, най-важни са бъдещите промени в правосъдната система на България. „Да вярваме, че БСП може да се промени след 120-годишна история, е несериозно. ДПС все повече затъва в образа си на мафиотска партия. Те са доказали, че пазят статуквото. ГЕРБ до голяма степен също запази статуквото, а Цветан Цветанов се превърна в олицетворение на това. В момента няма партия, която да показва готовност за реформа в правосъдието”, обясни Кънев.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.10 2013 в 16:39

Моля избройте поне 3 юди и защо ги наричате така. И още "зелените" и наркотиците къде го видяхте? Мерси.

21.10 2013 в 16:34

Кънев да се заинтересува от "кирливите ризи" на Костов и когато развенчае бореца срещу ченгетата. тогаваможе да се приеме че е реформатор.

21.10 2013 в 16:14

Реформаторският балон скоро ще се спука...... Само вижте какви юди са се събрали. Една грозна медуза горгона, която спря два работещи блока от единствената ни атомна електроцентрала, за да угоди на франсетата. Изгонените на ДПС. Някакви измислени "зелени", искащи легализиране на наркотици, еднополови бракове и дозатриване на малкото останала индустрия. И начело с Радан Кънев - сини еничари, известни с разбиването на дясното и крадливата приватизация.

21.10 2013 в 15:56

Те много неща уж беха ама не са :) Уж президента е подлога на Борисов, па му спъва приятелите от БСП и ДПС.
Уж протестиращите са платени, па то се оказа, че подкрепата за правителството е платена. Уж пеевски не е лакей на КТБ, а дефакто е пионка на Василев. Уж Бареков не е платен от същата формация, която петни президента, РБ и протестите, пък то се оказа, че Цветан Василев му освети политическата формация :)

Много, много неща са "уж" в момента, обаче ще се променят :)

21.10 2013 в 15:15

А такааааа..... Тоя нали уж беше подлога на Костов?