НСА си върна заграбен имот в Несебър

14 август 2013 в 12:40 1834 1

Националната спортна академия си върна имот в Несебър. Днес съдебен изпълнител въведе във владение ректорът на НСА доц. Пенчо Гешов.

Става въпрос за 2,4 дка земя на Академията, които са били отнети чрез преобразуване на собствеността. Решение на Бургаския окръжен съд окончателно връща имота - доскоро собственост на дружество "Спектър".

На терена има построен апартаментен комплекс, в който собствениците са около 50. 40% от тях са чужденци.

За земята се водят дела 10 г.

Никой до момента не може да даде отговор на въпроса как, докато текат съдебни дела, е построена жилищната сграда и има нотариални актове на собствениците. По закон, докато текат съдебни дела до влизане в сила на окончателно съдебно решение, се преустановяват дейностите на двете спорещи страни. В случая това не се е случило и впоследствие се появява и сградата, разказа доц. Христо Константинов от НСА пред "Фокус".

С решение на съда, е свален подробен устройствен план на сградата (издаден от община Несебър) също така с решение на Бургаския административен съд, сградата е заличена от кадастралната карта на Община Несебър. В съда е атакувано и строителното разрешение. Делото продължава 3 години и още няма решение по него.

Това е само част от многобройните съдебни дела, които НСА води срещу община Несебър и собственици реститути.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови