Ново 20: Вотът на недоверие ще е "цялостен, но разделен на части"

Елица Мартинова 18 септември 2013 в 10:59 3680 18

Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС, архив
Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС, архив

"Цялостен, но разделен на няколко части" в крайна сметка ще бъде вотът на недоверие, който ГЕРБ ще внесат в деловодството на парламента.

Това обяви лидерът на партията Бойко Борисов в кулоарите на парламента. До края на седмицата бившите управляващи ще внесат проекторешение за вот на недоверие, а аргументите в него ще са свързани с пропуските в работата на Министерството на инвестиционното проектиране.

След като вчера бяха категорични, че трябва да внесат вот на недоверие за цялостната политика на кабинета, малко по-рано днес бившите управляващи обявиха, че може да преосмислят решението си. Борисов обяви, че е решил да се вслуша в съвета на лидера на ДСБ Радан Кънев, който, по думите му, се свързал с него, в мнението на Меглена Кунева и на "Протестна мрежа".

"Така хората, които говориха, че ще бетонираме правителството, вече няма да имат възможност да се произнесат, че с БСП имаме нещо общо", отсече експремиерът.

Той обяви, че през идните месеци ГЕРБ да внесат още 6-7 вота на недоверие, касаещи работата на всички министерства, защото няма ведомство, в което нещата да са наред.

OFFNews припомня, че според правилника на НС ако мотивите към вота са на общо основание, опозицията няма да има възможност да иска вот на недоверие в следващата последна година. Макар че на пресконференция вчера Цецка Цачева заяви, че "тактиката им не включва поредица от вотове", днес позицията на бившите управляващи явно се е променила коренно.

"Категорично отхвърляме чулите се вече коментари, че едва ли не с вот срещу цялостната политика създаваме комфорт на правителството. Ако бяхме заявили мнението си по отделни конкретни политики, коментарите щяха да са, че ГЕРБ работи в съглашателство с останалите министри, които не са засегнати от посочените аргументи във вота", каза на пресконференция вчера Цецка Цачева.

"Предстоящият вот на недоверие към кабинета от страна е служебен вот", коментира в кулоарите лидерът на БСП Сергей Станишев.

„Това личи в объркването на Бойко Борисов и на ГЕРБ във връзка с мотивите - беше за цялостна политика, сега ще търсят поводи за конкретна политика, очевидно търсят начини да се изявят като опозиция.

Два месеца „ваканцуваха”, докато Народното събрание активно работеше, приемаше закони и след като вече влязоха в парламентарните комисии виждате, че ГЕРБ са вяли и просто търсят начини за самоизява”, допълни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!