Нова неделя на протести

24 март 2013 в 09:33 2372 3

Студенти, организирани от НПСС, на протест на Орлов мост. На този протест бе обявено създаването на Движение
Студенти, организирани от НПСС, на протест на Орлов мост. На този протест бе обявено създаването на Движение "Орлов мост". Снимка: Сергей Антонов

Протести срещу своеволията на монополите и държавната политика ще се проведат в днешния неделен ден в столицата и други градове с начален час 11:00 ч.

"Самоорганизираме се по градове. Нека в неделя излезем заедно в 11ч. Няма да ви търпим простотията, не и за наша сметка (на гражданите)" гласи призивът на организаторите във Фейсбук - хората, които се събраха първо в Сливен, а после и в Габрово, за да формулират исканията на недоволните от 35 български града.

Два паралелни протеста са планирани в столицата за днес, 24 март. И двата са с начален час 11:00.

Едното шествие е организирано от "Радикално крило на протестно движение". То ще тръгне от сградата на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма в 11 ч, като сборният пункт е 10:30 ч. Демонстрантите ще се отправят по ул. "Г.С.Раковски", наляво по бул. "Цар Освободител", до сградата на президентството на Република България. Мероприятието ще продължи до 13 ч.

ВМРО също организира митинг-шествие, като сборният пункт е  в 10:30 ч пред сградата на Съдебната палата. В 11 ч шествието ще поеме по бул. "Дондуков" до Народното събрание. Очаква се протестиращите да внесат в ЦИК събраните необходими подписи за регистрация за предстоящите предсрочни парламентарни избори.

Заради двете мероприятие движението по техните маршрути ще бъде временно ограничено.

Отново днес РЗС ще представи листите си за следващия парламент и ще каже кой влиза в тях от гражданската квота. Представянето е в 11:30 в аула "Максима" Заради форума на РЗС от 9.00 до 15.00 часа днес се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автобусите и автомобилите на участниците, на бул. „Христо Смирненски” между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и пл. ”Журналист”, съобщи Столична община.

Една от родилите се от протестите формации - "Българска пролет", пък ще обяснява кой се опитва да подменя на исканията на протестиращите.

В Кърджали протест е обявен за 11 ч пред паметника на Василе Левски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!