Нова инициатива на протеста: Аплодисменти за БНР и германския посланик

Александра Маркарян 15 юли 2013 в 11:25 6726 20

Аплодисментите пред посолството на Франция на 13 юли. Снимка: Иво Божков
Аплодисментите пред посолството на Франция на 13 юли. Снимка: Иво Божков

Нова инициатива - протестът във вторник да промени маршрута си, за да може демонстрантите да засвидетелстват уважението си към Българското национално радио и посланика на Германия - обсъждат участниците в протестите.

Карта на маршрута на протеста за вторник, 16 юли.

Първоначално предложеният маршрут беше: Министерски съвет, Народно събрание, Орлов мост, бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", бул. "Драган Цанков" (БНР), ул. "Фредерик Жолио Кюри" (до посолството на Германия).

По-късно днес дойде предложението протестът да стигне до "Фредерик Жолио Кюри" 25 през бул. "Цариградско шосе" и локалното при "Плиска". 

Очаква се шествието да стигне до посолството след 20 ч.

 

Карта на маршрута за протеста във вторник, 16 юли.

 

"Време е да засвидетелстваме нашето уважение и към посолството на Германия в София", пише Асен Генов след като протестът вече благодари с ръкопляскания пред посолството на Франция на френския посланик, обявил се срещу олигархичния модел на управление на България. Демонстрантите използваха този начин да благодарят на посланик Филип Отие  в навечерието на националния празник на Франция.

Тази позиция бе изразена съвместно от Отие и германския му колега Матиас Хьопфнер. По-късно ги подкрепи и посланикът на Нидерландия у нас Карел ван Кестерен, на когото протестиращите също благодариха с аплодисменти пред сградата на посолството.

"Нека този вторник отидем пред Германското посолство, за да разрушим символичната Берлинска стена МАФИЯ, която ни пречи да сме пълноценна част от развития цивилизован свят. Ще се възползваме от случая, за да благодарим на посланика за неговата подкрепа към борбата ни с олигархията и мафията", е призивът на Иво Божков до участниците в протеста.

Аплодисментите за обективно отразяващите протестите журналисти в БНР идва след като на 12 юли, провокирани и от опитите на властта да налага цензура над БНТ и БНР, като ги задължава да излъчват пряко случващото се в пленарната зала на парламента, демонстрантите засвидетелстваха уважението си обективните журналисти, работещи в Българската национална телевизия.

Планът за утре е по пътя си към посолството на Германия, участниците в протеста да поздравят и журналистите, работещи в Българското национално радио.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!