Нова фаза в протестите: Окупация и палатки около парламента

Лилия Христова 09 юли 2013 в 15:04 5854 31

Протестиращи ще блокират парламента всеки сряда, четвъртък и петък
Протестиращи ще блокират парламента всеки сряда, четвъртък и петък

Недоволни граждани подготвят нова фаза на протестите, след като вече 26-и ден управляващите не отговарят на исканията им.

Идеята е от сряда сутринта да започне широка окупация на отцепения район около парламента , а вечер хората да нощуват на палатки по жълтите павета, за да може блокадата да не пада.

За ден първи на новата стратегия е обявен 10 юли, сряда. Блокадата ще се организира всеки сряда, четвъртък и петък от 08:00 до 11:00 часа, за да може да бъде по време, когато депутатите са в сградата. Ето как изглежда планът на организаторите, споделен във Фейсбук:

Сряда, 10 юни: От 08:00 до 11:00 часа - блокада на парламента

Четвъртък, 11 юни: След 21:00 часа - направа на палатков лагер, за който е получено разрешение, пред сградата на парламента. Призовава се хората да останат да спят на жълтите павета и да си носят палатки, шалтета, спални чували, китари и ударни инструменти.

Петък, 12 юни: От 08:00 започва традиционното сутрешно кафе пред парламента, след което при подаден сигнал се тръгва главно по тротоарите по маршрут: пл. Народно събрание - кръстовището на Софийски университет - паметникът Левски - ул. Московска - ул. Г. С. Раковски - Военен клуб - Народно събрание.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!